Advarsel: Svindlere vil tømme Coop-kunders konti for penge. Se den overbevisende besked her

Foto: Ritzau/Scanpix

Danskere snydes i øjeblikket med en yderst vellignende besked, som sagtens kunne være afsendt af Coop. Det er den dog ikke, og det er i stedet svindlere, der vil tømme danskernes konti for penge.

Svindlere nyder godt af at misbruge store danske brands, og sagen er ikke anderledes, når det gælder virksomheden Coop. De er nemlig på det seneste blevet udnyttet i en runde af falske beskeder, hvor personer får besked på, at de kan få udbetalt deres point på Coop-kortet.

Problemet er bare, at det for det første ikke er point, som man som kunde tjener op, når man køber varer i Coop-butikker, det er en bonus, og det vil aldrig være muligt at få udbetalt denne bonus til kontanter. Bonussen skal ses som et beløb, der kan trækkes fra ens købspris, når man handler i en Coop-butik.

Læs også

Det sker der med din krop, når du ikke får nok søvn

Det er dog ikke alle mennesker, der er klar over, hvordan og hvorledes det hele fungerer, og derfor kan det se meget ægte ud, når der pludselig tikker en besked ind fra Coop på mail eller telefon, hvor de fortæller, at du kan få udbetalt dit overskud.

I beskeden er der så et link, som modtageren kan klikke sig ind på, hvor man skal validerer sin konto ved at tilknytte et kreditkort. Når man har gjort dette, vil man have mulighed for at kunne få udbetalt sit overskud.

Det ser meget ægte ud

Vælger man at klikke på linket og derefter tilknytte sit kreditkort til profilen, så er man dog sikker på, at ens informationer ikke havner hos Coop, men i stedet nogle svindlere, der lynhurtigt vil forsøge at tømme din bankkonto.

Derfor skal du hurtigst muligt spærre dit kreditkort, hvis du er faldet i fælden, og har tilføjet dine kortinformationer på den falske Coop-hjemmeside.

Det er Coop selv, der via deres Facebookside har været ude at advare forbrugere om denne besked, der sendes rundt, og som samtidig ser meget ægte ud. Visuelt er den flot, og det eneste der umiddelbart er at sætte af fingre på beskeden er, at de vælger at kalde det ‘Skab bruger’ i stedet for ‘Opret konto/Opret bruger’

‘Skab bruger’ er ikke umiddelbart ikke en sætning man ville høre på dansk. Derudover står der også du to gange i træk i begyndelsen af mailen, der sammenlagt lyder således.

“Udbetaling af overskud: 891,38 kr. Kære kunde. Tak for du du samler point hos coop. Dit overskud kan udbetales i dag! For at udbetale dit overskud: 1. Skab bruger på næste side. 2. Valider konto med kreditkort (kortet opkræves ikke)”

Sådan lyder den falske coop-mail, og i bunden står Coop Danmarks adresse og deres CVR-nummer. Det er dermed en af de bedre falske beskeder, og det er ingen tvivl om, at mange let kunne finde på at falde i denne fælde.

“Måske har du modtaget en mail eller en sms med en tekst om, at du kan få udbetalt dit overskud fra dine point. Det er ikke en besked fra Coop. Den er falsk, og vi anbefaler, at du sletter den. Husk at du som medlem af Coop optjener bonus – og IKKE point. Bonus er rigtige penge, som du altid kan betale med i vores butikker eller på Coop.dk,” skriver Coop på deres Facebookside.

Hvis du modtager en email eller besked, som bare virker det mindste mistænksom, så kontakt afsenderen, inden du begynder at klikke på links eller oplyse om dine personlige informationer. I dette tilfælde kunne du ringe til Coops kundeservice, og hurtigt forhører dig, om mailen er ægte, eller ej. På denne måde ville du hurtigt undgå at stå i en dum situation.

Læs også

Pas på: I denne uge holder politiet særligt øje med disse bilister

 

 

Dagens Gossip