Advarsel til alle med gasgrill: Denne gasflaske kan være livsfarlig

Emil Ryttergaard

373 uger siden

|

29/05/2017
Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du griller med en gasgrill, bør du tage et ekstra kig på gasflasken. Arbejdstilsynet tilbagekalder op mod 100.000 gasflasker, da der er risiko for at flaskerne kan eksplodere.

Dagens topnyheder

Sommeren er over os, og når temperaturen kravler op og solen stråler bager ned, så er der i mange hjem tradition for, at der skal grilles til den store guldmedalje. 

Men har man en gasgrill, så skal man tage et ekstra kig på gasflasken.

For i disse dage advarer Arbejdstilsynet mod en særlig type gasflaske, som kan være livsfarlig og eksplodere i brug, skriver Arbejdstilsynet i en pressemeddelelse. 

Det drejer sig om to særlige modeller, kaldet Compolite CS og PrimaDonna fra firmaet Primagaz, der sælges over hele landet. 

Arbejdstilsynet tilbagekaldte allerede de to modeller i juli 2016, men ifølge opgørelser står der stadigvæk mellem 50.000 - 100.000 potentielt farlige gasflasker i privat hjem eller sommerhuse over hele landet.   

- Test og konkrete hændelser har vist, at gasflaskerne risikerer at gå op i limningen og eksplodere efter få minutter, hvis der opstår ild omkring flasken, f.eks. fra en utæt regulator eller gasslange, skriver Arbejdstilsynet i deres pressemeddelelse.

Foto: Pressefoto

Foto: Pressefoto

Sidste sommer skete der en alvorlig ulykke, hvor en af disse gasflasker eksploderede i en privat husstand. 

Har man sådan en gasflaske stående under grillen, så kan man returnere flasken til en anden model hos nærmeste forhandlere, som man kan finde lige her

De farlige gasflasker findes både i 5 kg og 10 kg til privat brug og sælges af Viking Energi, der har tilbagekaldt flaskerne.   

Mor lagde dette bikinibillede på nettet: Nu reagerer tusinder på detaljen i billedet