Advokat melder ud: Mette Frederiksen bliver dømt ved en rigsret

Foto: Shutterstock

Hvis statsminister Mette Frederiksen kommer for en rigsret, vil hun blive dømt. Så klart lyder det fra den ene advokat, der har lavet den uvildige advokatundersøgelse på baggrund af minkkommissionen.

Det var et uenigt Folketing der vedtog, at Mette Frederiksen ikke skulle for en rigsret grundet hendes handlinger i minksagen under covid-19.

Det fik dog Nye Borgerlige til at samle penge ind til, at de kunne få lavet en uvildig advokatundersøgelse, og denne er klar i dag.

Læs også

Ny lov vedtaget: Gælder de næste to år

Noget overraskende så melder advokaterne faktisk ud, at de føler sig meget overbeviste om, at Mette Frederiksen ville blive kendt skyldig, hvis der blev foretaget en rigsret på baggrund af sagen.

Da Ekstra Bladets journalist, Brian Weichart spørger advokaterne om, hvorvidt det ville føre til en dom, hvis statsministeren og den tidligere fødevareminister Mogens Jensen blev tiltalt i en rigsret, er svaret ganske klart.

"Det er min forventning, at det vil føre til domfældelse af de pågældende to ministre" fortæller advokaten ifølge B.T. Årsagen skyldes, at statsministeren angiveligt skulle have handlet groft uagtsomt.

Til gengæld mener advokaterne altså ikke, at der ville kunne fældes dom over ministrene, Magnus Heunicke, Simon Kollerup, Jeppe Kofoed, Trine Bramsen eller Nick Hækkerup.

Netop nu præsenteres resten af advokatundersøgelsen, og du kan selv læse hele vurderingen her.

Formand kalder Mette Frederiksen for heldig

Partiformanden for partiet Frie Grønne, mener, at Mette Frederiksen skal føle sig rigtig heldig. Det var nemlig hendes støttepartier der sørgede for, at forslaget om en advokatundersøgelse i folketinget blev stemt imod.

 

Læs også

Henrik Qvortrup med skarpt bud: Denne dag udskriver Mette Frederiksen valg

 

 

Dagens Gossip