Henrik Qvortrup med skarpt bud: Denne dag udskriver Mette Frederiksen valg

Foto: Shutterstock

Den tidligere ansvarshavende chefredaktør for Ekstra Bladet, Henrik Qvortrup, kommer i dag med sit bud på, hvornår Mette Frederiksen udskriver valg.

Der kan umuligt gå lang tid før, at der skal udskrives et valg i Danmark. I løbet af sommeren kom De Radikale med et ultimatum til statsminister Mette Frederiksen, hvor de krævede et valg før Folketingets åbning, ellers ville de vælte regeringen.

Nu nærmer dagen sig, hvor Folketinget skal åbnes, det sker nemlig den 6. oktober. Derfor melder Henrik Qvortrup sig også på banen med en ganske solidt bud på, hvornår valget bliver udskrevet, og ligeledes hvornår det skal afholdes.

Læs også

Den nybagte far tager selfie med sin søn - Moren i baggrunden har fået millioner til at reagere

Den tidligere ansvarshavende chefredaktør for Se&Hør samt Ekstra Bladet, skriver i dag, at han forventer valget vil blive udskrevet den 5. oktober.

Årsagen skal findes i, at Mette Frederiksen således vil have mulighed for at holde en enerådig tale den 4. oktober i Folketinget, inden der den 6. oktober vil være åbningsdebat. Det er her, at Sofie Carsten Nielsen og De Radikale vil vælte Mette Frederiksen og regeringen, hvis deres ord holder magt.

Henrik Qvortrup mener derfor, at den 5. oktober er et glimrende bud på en dato, hvor valget skal udskrives, og han følger op med, at den 1. november vil være et godt bud på, hvornår danskerne skal til valg.

"Regn med, at valget bliver udskrevet om et par uger." lyder det fra Qvortrup, der altså også kommer med en udmelding om selve datoen.

Læs også

Ny lov vedtaget: Gælder de næste to år

 

 

Dagens Gossip