Ældre mand vandt 1,6 millioner i Lotto: Vil kun bruge pengene i Danmark

Skrevet af Kamille Isaksen

08/12/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En ældre nordsjællænder, der har vundet stort i Eurojackpot, planlægger at bruge alle pengene på rejser inden for landets grænser.

Dagens topnyheder

Man behøver ikke rejse jorden rundt, bare fordi man har råd til det. En ældre nordsjællænder, der har vundet stort i Eurojackpot, planlægger at bruge alle pengene på rejser inden for landets grænser.

Det skriver Danske Spil i en pressemeddelelse.

Fyn, Bornholm, Falster…

Det er blot tre af de rejsemål, som en ældre mand fra Nordsjælland har udset sig, efter at han ramte plet med en Eurojackpot-gevinst på ikke mindre end 1.609.313 kroner.

Parret har godt nok besøgt både Fyn, Bornholm og Falster – og i øvrigt også det meste af resten af Danmark før – men det gør ikke noget, understreger han.

”Der er hele tiden nye steder at besøge og nye ting at opdage,” fastslår den rejsevante, men patriotiske pensionist.

Da han var yngre, var han ofte på charterferie sydpå, men med alderen har han og kæresten kastet kærligheden på rejsemålene inden for landets grænser.

”Min kæreste og jeg har jo tosset lidt rundt og hygget os her i landet, og det er der jo mulighed for at gøre endnu mere nu. Vi har også rejst en smule i Norge og Sverige, men hovedsageligt rejser vi rundt i Danmark. Vi plejer at tage af sted i et par uger, men nu kan vi jo rejse i fire uger, hvis det skal være. Nu kan vi jo være ligeglade med, hvad det koster, det har vi ikke været før, selv om vi har haft en fornuftig økonomi,” fortæller den rejseglade pensionist.

"Hjemme" bedst
Som nu planlægger at rejse endnu mere end før – men ikke længere væk.

”Vi bliver jo nok heller ikke 200 år gamle, så vi skal da nå så meget som muligt. Men det bliver stadig her i landet. Vi har blandt andet kørt ved havnebyerne på Fyn. Bogense, Lundeborg... Især Lundeborg er helt fantastisk. De har helt fantastiske fiskerestauranter, og de får fiskene lige fra kutteren,” sværmer han, så man næsten kan høre ham bryde ud i sang om byen, der både har skov og strand og havn og vand for alle, uanset om man er trist og har sorg i sinde eller ej.

Det har manden bestemt ikke. Han er bare glad for sin gevinst, og glæder sig til den næste rejse. Den er allerede planlagt, og den går – ikke overraskende – til en hyggelig, fynsk bed and breakfast.

Om Eurojackpot

Eurojackpot er lotteriet med de allerstørste præmier. Der er trækninger hver tirsdag og fredag, og puljen varierer fra minimum 63 millioner kroner til maksimum 750 millioner kroner. Den højeste, danske gevinst blev vundet i sommeren 2022, hvor en Eurojackpot-kupon købt i Meny i Blåvand således gjorde en heldig dansker 750 millioner kroner rigere.