Søren Østergaard stærkt utilfreds med TV 2: “De har lavet en stor brøler”

Skrevet af Kamille Isaksen

07/12/2023
Foto: Henrik R Petersen/Petersen, Henrik R./Ritzau Scanpix
Foto: Henrik R Petersen/Petersen, Henrik R./Ritzau Scanpix
"Jeg blev sgu lidt ked af den måde, det blev behandlet på, som om jeg var ved at dø. Så jeg synes, TV 2 har lavet en stor brøler"

Mest læste i dag

Efter otte års fejldiagnose står Søren Østergaard, den folkekære entertainer, nu frem med sin egentlige sygdom: Parkinsons. 

I en samtale med B.T. forklarer den 66-årige entertainer, hvordan han først troede, at han led af tremor, men en ny neurologs vurdering viste, at det var den kroniske og bevægelseshæmmende sygdom, Parkinsons, der plagede ham.

I forbindelse med dette medvirkede entertaineren i en ny TV 2-dokumentar, hvor han gav et indblik i sin kamp mod Parkinsons sygdom.

TV 2 beskriver programmet som et portræt, hvor Søren Østergaard åbner op om sygdommen for første gang og fortæller om den kamp, han fører for både sit helbred og cirkusliv.

Selvom diagnosen er alvorlig, insisterer Østergaard på, at han har det "pisse godt". 

Dog er han skuffet over TV 2's fremstilling af hans kommende dokumentar, hvor han føler, at mediehuset præsenterer det som om, han er "ved at dø". Han påpeger, at dette ikke kun går ud over hans person, men også påvirker hans forretning negativt.

»Jeg blev sgu lidt ked af den måde, det blev behandlet på, som om jeg var ved at dø. Så jeg synes, TV 2 har lavet en stor brøler. Det går jo også ud over min forretning, hvis folk tænker, at ham tør vi sgu da ikke at bruge penge på,« siger Søren Østergaard og kommer til at grine.

»Det program handler om alt muligt andet end min Parkinsons. Jeg kommer desværre til at tude lidt og sige, at jeg er ked af det, og det irriterer mig, at jeg gør det, men det er fordi, jeg bliver grådlabil over det. Det er så det sekund, det bliver nævnt i programmet.«

Dog afslørede Søren Østergaard, at han oprindeligt ønskede at håndtere sin sygdom mere diskret og håbede på at kunne nøjes med en nævning af det i den kommende dokumentar. 

Han har nemlig formået at undgå synlige symptomer på Parkinsons takket være effektiv medicinering

Søren Østergaard er stadig aktiv på trods af sin diagnose og håber at inspirere andre i samme situation. 

Dokumentaren har dog taget en uventet drejning i hans øjne, og det har været en følelsesladet proces for ham, især når det kommer til fremstillingen af hans sygdom.