Ærlige Andrea Elisabeth Rudolph: Sådan opdagede jeg kræften

Skrevet af Julie Møller

165 uger siden

|

14/04/2021
Indland
Her ses Andrea Elisabeth Rudolph sammen med sin mand Claus Møller Jacobsen. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix.
Her ses Andrea Elisabeth Rudolph sammen med sin mand Claus Møller Jacobsen. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix.
Det var en søndag aften, det gik op for Andrea Elisabeth Rudolph, at der var noget galt.

Dagens topnyheder

I februar fortalte Andrea Elisabeth Rudolph, tidligere Vild med dans-vært, iværksætter og grundlægger af skønhedsbrandet Rudolph Care, at hun havde fået konstateret brystkræft.

Det var en aften i januar, at hun opdagede en knude under sin ene armhule. 

“Jeg kan med det samme mærke, at det ikke er så godt. Det er søndag aften, og Claus, min mand, er i Egypten til VM i håndbold”, forklarer Andrea Elisabeth Rudolph i tirsdagens udgave af Aftenshowet.

Claus Møller Jakobsen er håndboldekspert og kommentator på TV 2, og han var ikke hjemme, da hun opdagede knuden.

“Noget irriterede mig nok til, at jeg tænkte, ‘hvad er det, jeg har under armen,” uddyber hun og fortæller om, hvordan hun kunne mærke en knude i armhulen på størrelse med en vindrue. Efterfølgende fornemmede hun også en hævelse ved ribbenene. 

Den efterfølgende morgen ringede hun som det første til sin læge, hvor hun fik en akuttid og blev undersøgt. Derefter blev hun sendt til Rigshopsitalet og begyndte kort efter i et kræftforløb. Der gik en uge fra første lægebesøg, til Andrea Elisabeth Rudolph fik beskeden om, at det var kræft.

Du kan se hele interviewet med Andrea Elisabeth Rudolph her, som starter cirka 26 minutter inde i programmet. 

Er i kemoforløb

Nu er hun i et kemoforløb, og det deler hun også åbenhjertigt om på sin Instagramprofil. 

I et af sine seneste opslag fortæller Andrea Elisabeth Rudolph, at hun i disse dage går og venter på endnu en kemobehandling. Mens hun venter, glæder hun sig over en god nyhed.

“Kemoen virker virkelig godt på mig. Min kræft er skrumpet rigtig meget, så på den måde føler jeg mig ikke i panik, så det er meget godt,” fortæller hun. 

Et anderledes 2021

2021 bliver anderledes end forventet for Andrea Elisabeth Rudolph. Der vil blive skruet ned for arbejdsmængden og op for samværet med familien. Tiden skal bruges på at blive rask, forklarede hun tilbage i februar, hvor hun fortalte offentligt om sygdommen første gang.

Hun håber samtidig at kunne opretholde en almindelig hverdag med familien, der består af manden Claus Møller Jacobsen. Sammen har de sønnerne Alfred og Arthur. Andrea Elisabeth Rudolph har også datteren Isolde fra et tidligere forhold, mens Claus Møller Jacobsen har børnene Oskar og Alma med fra et tidligere ægteskab.