Afslører detaljer om snarlig rummission: Andreas Mogensen bliver den første

Foto: ufm.dk

Snart skal danske Andreas Mogense på en ny rummission, som bliver helt særlig.

Andreas Mogensen blev i 2015 den første dansker til at forlade Jordens atmosfære. 

D. 2. september for cirka syv år siden skrev han dansk rumhistorie, da han fløj i et russisk rumfartøj til Den International Rumstation (ISS), hvor han blev og arbejdede de efterfølgende ni dage, og nu skal han snart afsted igen på en mission, som er mindst lige så særlig.

Læs også

Mor deler simpelt trick: Sådan fik jeg en opsparing på 45.000 kroner på kun ét år

Det skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse

Her kan man således læse, at Mogensen bliver den første ikke-amerikanske pilot på en Space-X-mission nogensinde, når han skal flyve afsted til ISS, hvor han skal være i hele seks måneder. 

"Vi er rigtig mange, der glæder os til at følge Andreas Mogensens næste tur ud i rummet. Med ekspeditionen får 10 danske projekter mulighed for at lave nogle helt unikke forskningsforsøg på ISS, der blandt andet kan fremme grøn omstilling," har Uddannelses- og Forskningsminister Jesper Petersen udtalt. 

Missionen vil finde sted allerede i 2023. 

Fandt navnet på helt speciel måde

Rummissionen er naturligvis noget ganske særligt, og derfor har den også fået et navn, som er fundet på en helt særlig måde. 

Faktisk er det den danske astronaut, som selv har valgt, at missionen skal hedde Huginn - opkaldt efter Odins ene ravn - men han var ikke helt alene om beslutningen. 

Mogensen valgte nemlig navnet ud fra 200 bud, som blev sendt ind til Uddannelses- og Forskningsministeriet i forbindelse med en stor konkurrence, hvor alle kunne deltage. 

Navnet, som blev foreslået af Elisabeth Calov og Vibeke Reinhardt, er netop blevet afsløret af Mogensen selv til et arrangement på Københavns Universitet.

Astronatuerne, der deltager i missionen, kommer til at bære dette mærke på deres rumdragter / Foto: ufm.dk

Petersen kalder navnet for "flot" og har udtalt, at det "hylder astronauternes rumrejse og indsamling af viden, samt Andreas' danske ophav."

"Godt fundet på af vinderne!" lyder det desuden fra ministeren.

Læs også

Sofie Linde og 'X Factor'-værterne gjort til grin: Kan intet huske

 

 

Dagens Gossip