Mette Frederiksen truede med at udskrive valg

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Mette Frederiksen truede med at udskrive valg under coronapandemien i 2020. Det fortæller en ny bog, der udkommer mandag.

Hvis Mette Frederiksen troede, at embedet som statsminister ville blive en dans på roser, så tog hun grueligt fejl.

Hun havde nemlig ikke haft statsminister-kasketten på særligt længe, før der pludselig var noget der hed corona.

Det har ført til masser af drama foran kulissen, men nu afslører en ny bog, at der også er foregået mange ting bag kulissen.

Bogen ‘Det første år’ der er skrevet af forfatter Anne Sofie Kragh, beskrev forleden et forløb, hvor Mette Frederiksen trods symptomer på coronavirus ikke ville lade sig teste, før hun gik på pressemødet den 11. marts 2020 og lukkede Danmark ned.

Pressemødet i Statsministeriet den 11. marts 2020 kaldes historisk, da det var her den delvise nedlukning af Danmark blev varslet. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.

Nu kommer der ifølge TV2 en ny sekvens i bogen, hvor statsministeren truede med at udskrive valg.

Det skete ifølge TV2 i forbindelse med, at et flertal af partierne i folketinget ville have lempet restriktionerne. Her var det særligt den daværende partileder for Radikale Venstre, Morten Østergaard, der pressede statsministeren.

I den forbindelse valgte statsministeren at sætte foden ned, og sagde ifølge bogen således:

Læs også

Tarzan-skuespiller dræbt i ulykke

“Det kan godt være, at I gerne vil det. Så må I få en anden til at gøre det,” lød det fra Mette Frederiksen ifølge bogen.

Ifølge bogens forfatter Anne Sofie Kragh, så er der ingen tvivl om, at det var en trussel fra Mette Frederiksen om at udskrive valg.

Et valg blev der dog aldrig udskrevet, og det skal partilederne nok være glade for. På daværende tidspunkt stod Socialdemokratiet nemlig højt i meningsmålingerne, og det havde blot givet dem endnu mere magt i forhold til de andre partier.

Læs også

Mascha Vang kommer med glædelig nyhed: Så skete det

 

 

Dagens Gossip