Aldrig delt med andre: Manu Sareen afslører diagnose

Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix.

"Da jeg fik diagnosen, så stod jeg der og tænkte guuud, jeg har fået en børnesygdom, hvad er nu det?," lyder det fra Manu Sareen.

Tidligere minister, nu forfatter og coach, Manu Sareen, har valgt at dele en side af sit liv, som han “aldrig har delt med andre.”

Det skriver han i et opslag på Instagram.

Læs også

Hun fældede Amagermanden: Han har begået flere uopklarede forbrydelser

“Vi står stærkest i vores sårbarhed, hvilket jeg har valgt at gøre ved at skrive en bog om min ADHD diagnose,” starter han og fortsætter:

“For få år siden fik jeg stillet diagnosen ADHD, som jeg har valgt at skrive en bog om. Jeg skriver om en side af mit liv, som jeg aldrig har delt med andre, min egen historie med ADHD på godt og ondt,” skriver han og uddyber, at diagnosen har haft konsekvenser.

“Om, hvad det har kostet mig og givet mig alt fra en indre uro, melankoli og impulsivitet, men også en jernvilje, gåpåmod og kreativitet,” forklarer Manu Sareen.

Det er ikke kun hans egen historie, der bliver delt i bogen.

“I bogen taler jeg også med bl.a. Babara Moleko, Jokeren, Emilie Brandt, Silas Holst, Anne Skov Jensen og mange andre modige mennesker, som alle lever med ADHD,” skriver han.

“En børnesygdom”

Torsdag morgen i Go'morgen Danmark fortalte Manu Sareen, at diagnosen kom bag på ham. 

“Det var vigtigt for mig at skrive denne her bog, fordi jeg er gået igennem hele livet og er ramt ind i sådan nogle forskellige ting, som jeg ikke kunne forstå. Da jeg fik diagnosen, så stod jeg der og tænkte guuud, jeg har fået en børnesygdom, hvad er nu det? Indtil jeg fandt ud af, at der er ret mange der har det,” forklarer han.

Der findes ikke en egentlig oversigt over, hvor mange der er diagnoseret med ADHD i Danmark, skriver ADHD-foreningen. Men det vurderes, at 1-3% af voksne i Danmark har ADHD, mens 2-3% af skolebørn i Danmark har ADHD.

Læs også

Nu kommer varmen: DMI løfter sløret for 24 grader