Nu kommer varmen: DMI løfter sløret for 24 grader

Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Varmen er på vej, og inden for ganske kort tid har vi mulighed for at få op til 24 grader.

Torsdag morgen lyder meldingen fra DMI på, at vi først vil få køligt vejr med byger - men fra på søndag vil sommervarm luft nå landet sydfra.

Et par døgn endnu må vi derfor tage os til takke med den kølige luft, men når et omfattende lavtryksområde med centrum ved Gotland fjerner sig torsdag, men både torsdag og fredag vil vi fortsat få køligt vejr med byger indimellem.

Læs også

Døende fars hjerteskærende brev til ufødt datter: 'Smil hver dag og følg dine drømme'

Temperaturen ventes at nå op på omkring 20 grader søndag og helt op til lokalt 24 grader mandag.

Lad os tage et nærmere kig på prognosen for de kommende dage:

I dag vil der være mest skyet med byger de fleste steder, i Nordjylland og i de sydligste egne dog efterhånden færre byger, og ud på eftermiddagen kan man måske endda få et kig til solen. Let til frisk vind og i den sydlige del, samt ved kysterne stedvis kuling - sidst på dagen vil det dog aftage. Temperaturer mellem 6 og 10 graders varme.

Fredag byder på spredte byger, som kan være med hagl - men også med lidt sol indimellem. Temperaturer mellem 7 og 10 graders varme og svag til frisk vind. Om aftenen efterhånden mest tørt og mere plads til solen.

Søndag venter et markant vejrskifte

Lørdag først nogen sol og enkelte byger, men ud på eftermiddagen skyet fra sydvest. Temperaturer mellem 8 og 12 graders varme, samt let til frisk vind. 

Søndag vil vi mærke et markant skifte i temperaturen. Først på dagen vil der være mest skyet og regn i Nordjylland og i de østligste egne, ellers klarer det op og der kommer en overgang med sol. I løbet af dagen kommer der flere skyer fra sydvest og en del byger. Temperaturen når helt op mellem 16 og 20 graders varme - ved kyster med pålandsvind dog kun op omkring 12 til 15 graders varme.

Mandag skydes ugen i gang med sommervarme. Dagen starter mod vest mest skyet og til tider med regn eller byger - men i løbet af dagen vil vi dog også få lidt eller nogen sol. Mod øst mest tørt og en del eller nogen sol. Temperaturer helt op mellem 18 og 24 grader - hvor kyster med pålandsvind kan forvente mellem 12 og 16 graders varme. 

Tirsdag fortsat lidt eller nogen sol og mulighed for enkelte byger, især i Jylland. Senere skyet med regn eller byger op over landet sydfra, som stedvis kan være kraftigt. Temperaturer mellem 15 og 19 grader, og ved kyster med pålandsvind mellem 10 og 15 grader.

Læs også

Nu indkaldes til pressemøde