Alternativet: Cyklister skal betale mindre i skat

Emil Ryttergaard

356 uger siden

|

12/09/2017
Hvis pendlere smider bilen og hopper på jernhesten i stedet, så skal de have et større fradrag i Skat, lyder det fra partiet.

Dagens topnyheder

Det skal være mere attraktivt at tage cyklen fremfor bilen, når turen hver dag går på arbejde. 

Det mener Alternativet, der vil ændre reglerne for befordringsfradraget, som alle pendlere, der bor mere end 24 kilometer væk fra arbejdspladsen kan modtage. 

For fradraget skal også gælde for kortere ture, så længe de foregår på cykel, skriver Ritzau. 

- Vi skal tage alle tiltag i brug. Det her kan være med til at få folk over på cyklen på de korte og mellemlange ture, lyder det fra Rasmus Nordkvist, der er klimaordfører i Alternativet.  

Partiets forslag vil betyde, at flere får et befordringsfradrag, end de gør i dag. 

Man skal nemlig have over 12 kilometer hver vej, før man i dag kan trække kilometerpenge fra sin skat. 

Men Alternativet vil gerne halvere antallet af kilometer, før at man får et fradrag på sin skattebillet, og så skal Skat kunne teste, at der rent faktisk bliver cyklet mere på arbejde. 

- Der er forskellige tekniske muligheder for, hvordan man skal opgøre det og oplyse det til Skat. Der har vi tillid til, at når man gør det på den måde, så er det et incitament til at få folk over på cyklen, siger Nordqvist til Ritzau.

Det er langtfra det eneste forslag fra partiet, der skal spare klimaet for unødig biltrafik. Partiet vil også gøre det billigere at køre over Storebælt, hvis man har en elbil eller kører flere sammen i én bil.

Hvad forslagene kommer til at koste statskassen, og hvordan forslagene skal finansieres, vil partiet fremlægge på et senere tidspunkt. 

Biografgængere slår alarm efter skrækindjagende opdagelse under visningen af It