Anders modtager pris på 250.000 kroner: Du gætter aldrig hvorfor

24/03/2023 12:15

Emil Martesen

Indland
Foto: Novo Nordisk Fonden
Foto: Novo Nordisk Fonden
Anders Torp har formået det, som mange andre ikke formår.

Mest læste i dag

Mon ikke Anders Torp fra Ørestad Gymnasium klapper lidt ekstra i hænderne for tiden. 

Han har nemlig fået en masse flere penge mellem hænderne - men det er bestemt ikke det som trækker overskrifterne for ham. 

Fordi det er nemlig lykkedes ham, ikke at gøre det unormalt, at eleverne begynder at grine, når de løser matematikopgaver på Ørestad Gymnasium. 

Årsagen er, at deres matematiklærer har proppet dem med humor – ikke bare for at underholde eleverne, men også for at få dem til at blive motiveret for at løse opgaverne. 

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra ‘Novo Nordisk Fonden’. 

Og med prisen følger 250.000 kr., hvoraf 50.000 kr. er en personlig pris, mens 200.000 kr. går til gymnasiet. 

Men med humor som redskab gør gymnasielærer Anders Torp undervisningen i fysik og matematik sjov at deltage i, og så gør han også ekstremt meget ud af at danne gode relationer til sine elever og lære dem at kende, så de får tillid til ham. 

For at sætte eleverne forrest og lave inspirerende undervisning i fysik og matematik modtager Anders Torp nu Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris 2023 Øst. 

Anders Torp lægger heller ikke skjul på, at han er enormt glad for at have vundet prisen: 

“Jeg er benovet over, at mine ledere sætter så meget pris på mit arbejde, at de har valgt at indstille mig til en pris, og at jeg så også modtager prisen, er overvældende. Jeg går meget op i mit arbejde, som både handler om at undervise, men også lære unge mennesker at kende, så det er dejligt, at det, som er det drivende i min undervisning og i min arbejdsglæde, bliver set og anerkendt”. 

Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris 2023 er opdelt i to med en prisvinder øst for Storebælt og en prisvinder vest for Storebælt. Med prisen følger 250.000 kr., hvoraf 50.000 kr. er en personlig pris, mens 200.000 kr. går til gymnasiet. 

Med den Naturvidenskabelig Gymnasielærerpris ønsker Novo Nordisk Fonden at anerkende og fejre de mange engagerede og dygtige gymnasielærere, som er helt afgørende for unges interesse og læring inden for naturvidenskab: 

“Vi er glade for at overrække prisen til Anders Torp for hans bidrag til at motivere eleverne til at yde en ekstra indsats i fysik og matematik og for at engagere elever, der ellers har haft svært ved at knække koden i de naturvidenskabelige fag”, siger Berith Bjørnholm, Senior Vice President for Education & Outreach i Novo Nordisk Fonden.

Du kan læse mere om Anders’ undervisning ved at trykke her