Anne Linnet reagerer på trist nyhed

Per Lange/Ritzau Scanpix

“Tak for den tid vi havde sammen,” skriver musikeren i et opslag på Facebook.

Johanne Møllehave er død. Præsten, digteren og forfatteren blev 84 år, han afgik ved døden efter længere tids sygdom.

Læs også

Johannes Møllehave er død

I et opslag på Facebook, der er skrevet af Anne Linnet, mindes og hyldes Johannes Møllehave. De har sammen haft flere musikalske samarbejder, og i opslaget hylder hun en person, som var mere end blot en kollega.

“Min skønne skønne ven og samarbejdspartner i en årrække, Johannes Møllehave, er død 84 år gammel. Kære Johannes. TAK for den tid vi havde sammen til fordybelse i tekster og musik til vores fællesudgivelse: Min Sang. Hold da op, det var festligt og sjovt og alvorligt og tænksomt og inspirerende,” skriver hun.

Albummet Min Sang blev udgivet i 1989, og her finder man sange som Lille Messias og Time og dag og Uge, som er et resultat af samarbejde mellem Johannes Møllehave og Anne Linnet.

“En utrolig viden om alt mellem himmel og jord som du gavmildt delte ud af til alle omkring dig. Du stod ofte på en talerstol i en kirke, og navnet Jesus var helt naturligt for dig at sige. Det var det ikke for mig. Du ringede en sen nattetime og spurgte. om jeg kunne have navnet Messias i min mund. Det grinede vi meget over, og den tekst du kom op med, har lige siden glædet så mange mennesker ved juletid,” skriver Anne Linnet i opslaget.

“God rejse”

På albummet Min Sang findes også sangen Mild lattermild og Gavmild. En tekst der var skrevet af Johannes Møllehave til datteren. Men ifølge Anne Linnet var sangen ligeså meget til foratteren selv.

“Du har hele livet været Mild, Lattermild og Gavmild - ikke bare overfor din familie og de nære relationer, men overfor alle mennesker du mødte. TAK Johannes for at vi levede i samme tid og at jeg måtte kende dig. God rejse Johannes, jeg er sikker på at du lander i Levende Hænder. Uendeligt mange kærlige hilsner fra mig. Anne Linnet,” slutter musikeren af.

 

Læs også

Janni Pedersen deler lykkelig nyhed