Arbejder du hjemmefra i coronakrisen? - Så pas på dette

Foto: Shutterstock.com

Mange danskere er nødt til at arbejde hjemmefra i disse dage på grund af coronavirussen. Det kan dog have store konsekvenser, da hackerne ikke holder fri.

I løbet af de seneste par uger er mange danske arbejdende og studerende blevet bedt om at holde sig hjemme.

Det skyldes regeringens påbud for at undgå, at coronavirussen spreder sig yderligere, og i den forbindelse er der mange, der nu skal arbejde hjemmefra.

Læs også

Politiet til danskerne: Nej det må i ikke!

Det betyder dog også, at mange danskere ikke længere arbejder med de samme it-systemer, som de plejer, og det betyder mindre sikkerhed.

Forsvarsminister Trine Bramsen mener, at der er en meget høj trussel mod virksomheder og myndighedernes sikkerhed, nu hvor danskerne skal arbejde hjemme.

“Derfor gælder det for virksomheder og myndigheder om at være forberedt og tage de nødvendige forholdsregler ved hjemmearbejdspladser,” fortæller hun i en pressemeddelelse.

Gunstig mulighed for cyberkriminelle til at angribe

Hos Center for Cybersikkerhed frygter chef, Thomas Lund-Sørensen også, at der kommer ekstra meget aktivitet fra hackere. De udviser nemlig ikke noget samfundssind i disse tider.

“Tværtimod udgør corona-krisen en særlig gunstig mulighed for de cyberkriminelle til at angribe danske netværk,” lyder det fra Thomas Lund-Sørensen ifølge Tv Midtvest.

Er du blandt de danskere, der arbejder hjemmefra, så bør du være ekstra opmærksom disse dage. Hvis du oplever noget suspekt, så lad være med at klikke på det.

Læs også

God nyhed fra Australske forskere: Vi har allerede en vaccine mod corona

 

Dagens Gossip