Asger Aamund: Afskaf folkepensionen for rige danskere

Skrevet af Nils Würtzenfeld

31/03/2017
Foto: Polfoto/ESKESTAD MIK
Foto: Polfoto/ESKESTAD MIK
Den kendte erhvervsmand vil have afskaffet folkepensionen, som vi kender den. I stedet skal de rige forsøge sig selv i deres alderdom. Men kun hvis de får skattelettelser.

Mest læste i dag

Lørdag kan den danske folkepension fejre rundt.

Det er nemlig 60 år siden, at velfærdsstaten fik én af sine grundpiller, da man 1. april 1957 indførte folkepension for ældre danskere. Det skriver Avisen.dk.

Nu foreslår erhvervsmanden Asger Aamund dog, at folkepensionen afskaffes i det format, som vi i dag kender den.

Han mener nemlig, at det nuværende system går ud over samfundets svageste. 

- Det er på tide, at man sender en torpedo gennem det gamle pensionssystem, for det fungerer ikke for dem, der har brug for det, siger han til Avisen.dk.

Den 77-årige forretningsmand peger på, at det er de svageste i samfundet, der har brug for folkepension, og at landets rigeste i stedet bør kunne finansiere deres egen pension.

På den måde er der mere til dem, der har brug for det, mener Asger Aamund.

Den danske folkepensionens grundbeløb er på 6.160 kroner, og herudover er der mulighed for et pensionstillæg på op til 6.551 kroner - afhængig af indkomst.

- Der sidder rigtig mange ældre, der ikke har andet at leve af, og som har det rigtig skidt og sutter på lappen, fordi folkepensionen er så lav. Det er synd at bare fordi, de har arbejdet på fabrik eller kontor, så skal de have sådan en alderdom, siger han og fortsætter:

- Det burde være således, at, os med et velbetalt arbejde forsikrer os selv, så der er flere penge til dem, der ikke har mulighed for det, lyder det fra Asger Aamund.

Den succesfulde erhvervsmand mener dog ikke, at landets rigeste bør opgive folkepensionen, uden at få noget igen.

For hvis en nyt pensionssystem for alvor skal kommer landets svageste til gode, vil det kræve, at man sænker skatten.

Med en lavere skat vil det nemlig være muligt for landets mest velhavende selv at spare op.

- Det kræver en skattereform, for man kan ikke både brandskatte og kræve, at folk selv sparer op. Så ville vi til gengæld få en større pose penge til dem, der har brug for det, forklarer han.

Den 77 årige forretningsmand modtager selv folkepension, selvom han har tjent adskillige millioner gennem sine mange forretninger.