'Badehotellet' gemmer på store hemmeligheder: Her er de

Skrevet af Emil Martesen

9 uger siden

|

18/03/2024
Foto: Mike Kollöffel
Foto: Mike Kollöffel
TV 2-serien gemmer på store hemmeligheder.

Dagens topnyheder

I øjeblikket er der mange tilfredse danskere, som hver søndag nyder et nyt afsnit af den populære TV 2 -serie ‘Badehotellet’. 

TV 2's evigt populære serie 'Badehotellet' har formået at holde danskerne klistret til skærmen i et årti med sin fortælling om livet ved Vesterhavet fra 1928 til 1946.

Men bag kulissen gemmer sig en masse hemmeligheder, som nu ser dagens lys.

'Badehotellet' rummer nemlig flere hemmeligheder, end hvad det nøgne øje ser. Det drejer sig hovedsageligt om skuespillerne bag de elskede karakterer, der indimellem deler sjældent sete glimt fra livet bag kulisserne.

Det skriver HER&NU.

Olaf Johannessen, der debuterer som Hr. Seerup, stod nemlig ansigt til ansigt med noget af en opgave, da han skulle mestre både en nordjysk og en amerikansk dialekt. Og det krævede ikke bare én, men to coaches for at hjælpe ham i mål.

Men det stopper ikke her.

Jens Jacob Tychsen, kendt for sin rolle som Hr. Weyse, afslører en personlig passion for rekvisitter, som har ledt ham til selv at anskaffe mange af dem brugt i serien:

"Jeg har altid interesseret mig for rekvisitter, så jeg har faktisk helt fra start selv købt rekvisitter til Weyse. Det blev til en stående ting, at han i hver sæson har fået nye solbriller. Så jeg har hvert år været ude og finde nye vintage solbriller til ham, så jeg har jo ti par i dag", afslører skuespilleren.

Ny rolle

Når uventede hændelser opstår, som da instruktøren Fabian Wullenweber måtte træde tilbage på grund af sygdom, træder skuespillerne til. Mads Wille, der udover at portrættere grev Ditmar også fik rollen som instruktør:

"En af de største oplevelser for mig var, da jeg blev spurgt om at instruere i en hel uge. Jeg har en del instruktørerfaring, så det gik godt. Jeg har instrueret den sidste scene, som køkkenpigerne har sammen".

Kostumer og maden

Selv kostumerne og maden på sættet gemmer på fortællinger.

Cecilie Stenspil, der spiller Fru Helene, måtte igennem udfordringer med at tilpasse sig en vegetarisk kost, som var usædvanlig i datidens Danmark. Så mens de andre fik serveret stegt flæsk med persillesovs, så fik hun serveret tre mærkelige grøntsager.