Bank advarer: Pas på svindel i din netbank lige nu

Foto: Shutterstock.com

Selvom det er er sommerferie for mange lige nu, så er der nogen, der ikke er gået på ferie.

Ferie i Danmark har betyder et dramatisk fald i antallet af indbrud i danskernes hjem. Men i den online verden er tyvene i den grad løs.

Læs også

Par deler seng med specielt kæledyr

Det skriver Sydbank i en pressemeddelelse.

Bankkunder franarres i stigende omgang store beløb af svindlere, som fupper sig til at bryde ind i folks netbank. Netsvindlerne har især ældre medborgere i søgekornet.

Det boomer lige nu

Hen over sommerferien har antallet af indbrud og forsøg på svindel i netbanken været større end før.

“Vi kan se et mønster i den digitale svindel. Det er særligt netbankkunder over 70 år, svindlerne går efter. Allerede inden sommerferien skrev vi derfor til kunderne med et tilbud om, at de selv kunne bestemme en lavere grænse for, hvor meget man kan overføre digitalt via netbanken, for at sikre mod større tab,” siger bankdirektør Bjarne Larsen fra Sydbank.

Følger du dette råd, kan svindlen ikke ske

Der er rigtig mange kunder, der har taget imod tilbuddet om en lavere grænse for digitale overførsler, hvilket glæder bankdirektøren, men det er ikke nok. Man må ikke glemme det allervigtigste råd.

“Når det kommer til at beskytte sig mod svindel i netbanken, er det vigtigt at huske på, at man aldrig nogensinde må udlevere sine NemID oplysninger til nogen som helst. Ikke til Skat, ikke til Nets, ikke til banken. Vi vil aldrig bede om de oplysninger. Følger man det råd, så kan man ikke blive svindlet, så enkelt er det,” understreger Bjarne Larsen.

Har du forældre, der er over 70 år, så opfordrer Bjarne Larsen til, at man taler med dem om, at de, uanset hvem der måtte kontakte dem , aldrig må udlevere personlige informationer, passwords eller oplysninger fra NemID. 

Det er nemlig kun svindlere, som kan finde på at bede om sådanne informationer.

Læs også

Tragisk ulykke: 19-årig omkommet

 

 

 

Dagens Gossip