Bekræftet: Nu sænkes elafgiften

Foto: Shutterstock

Et flertal i Folketinget har besluttet at nedsætte elafgiften som hjælp til danskernes hårdt trængte økonomi.

Strømmen er for øjeblikket noget dyrere end normalt. Det gør ondt på både virksomheder og privatpersoner, som har svært ved at få tingene til at løbe rundt.

I Danmark er der foruden selve strømprisen også flere afgifter, herunder obligatorisk elafgift, som er bestemt via EU. Dog er den i Danmark noget højere end minimumssatsen.

Læs også

250.000 danskere får nu 2.500 kroner udbetalt

I Danmark er satsen lige nu 69,7 øre pr. kilowatt, men den sænkes nu til EU’s minimum, som er 0,8 øre. Dvs. en sænkelse på knap 69 øre.

Det har et flertal i Folketinget besluttet, fortæller finansminister Nicolai Wammen (S) på et pressemøde i Finansministeriet fredag formiddag.

- Jeg er rigtig glad for, at det i nat er lykkedes at lave en meget, meget bred aftale om, hvordan vi kan give en politisk håndsrækning til danskerne, lyder det fra finansministeren, som tilføjer:

- For at give de danske husstande mere tryghed har regeringen indgået en bred aftale om en indefrysningsordning, lavere elafgift og en øget børnecheck.

Nedsættelsen kommer til at gælde i 6 måneder, og sænkelsen af elafgiften kommer til at koste statskassen 3,5 milliarder kroner.

Desuden gives en engangsforhøjelse af børne- og ungeydelsen på 660 kroner per barn, og de udbetales i januar 2023.

Lidt hurtig regning viser, at du på 100 kilowatt sparer 68,9 kroner via den nye nedsættelse.

Læs også

'Hitlers ubåd' fundet: Har fragtet ham til Sydamerika

 

Dagens Gossip