Berørt Mikkel Hansen forklarede onsdag sit karrierestop: Nu bryder Nikolaj Jacobsen tavsheden om OL

Skrevet af Emil Martesen

03/04/2024
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Nu bryder den danske landstræner tavsheden om OL.

Mest læste i dag

Det var noget af en nyhed, der mødte danske håndboldfans, da det blev offentliggjort, at den store stjerne Mikkel Hansen ville vende tilbage til Danmark. 

Siden hans tilbagevenden i Aalborg Håndbold er det nok de færreste danskere, der ikke har tænkt tanken, om hvor længe Mikkel Hansen ville fortsætte i Aalborg Håndbold.

Og nu lakker Mikkel Hansens håndboldkarriere for alvor mod enden.

Det bekræfter han selv på et pressemøde med Aalborg Håndbold onsdag.

Mikkel Hansen har nemlig valgt at sætte punktum for sin karriere, når indeværende sæson synger på sidste vers.

Den 36-årige venstre back, som har været synonym med dansk håndboldsucces, og der kan ikke herskes tvivl om, at den danske landsholdsstjerne efterlader et markant indtryk på hele håndboldverdenen.

Men det forstår man skam godt, når man lader øjnene hvile ned over hans bedrifter.

Hans karriere har nemlig budt på adskillige højdepunkter, herunder kåringen som verdens bedste mandlige håndboldspiller intet mindre end tre gange og en imponerende medaljesamling fra VM, EM og OL.

Desuden har han vundet utallige mesterskaber med klubber i både Danmark og udlandet.

Det er dog ikke helt slut endnu for landsholdsveteranen, der fortsætter indeværende sæson i Aalborg Håndbold, mens han også er klar i spyttet, når snakken falder på OL, der venter lige rundt om hjørnet for de danske håndboldherrer. Her melder han sig endnu engang klar til at blive en af Nikolaj Jacobsens tropper, inden han på den anden side af sommerferien lægger håndboldskoene på hylden.

Og netop det, at Mikkel Hansen lægger håndboldskoene på hylden bliver kaldt en 'trist dag' af landstræneren Nikolaj Jacobsen:

For dansk håndbold som helhed er det en trist dag, når en af de helt store vælger at sige stop. Det har været en fornøjelse at være træner for ham – de fleste dage. Han stiller store krav til sig selv og sine omgivelser", fortæller landstræneren til TV 2.

Han løfter i samme ombæring sløret for, at det endnu er uvist om Mikkel Hansen bliver en af de 14 udvalgte, der skal forsøge at spille Danmark til endnu en OL-titel:

"Det kan jeg ikke sidde og sige lige nu. Han er skadet, så han skal godt tilbage på banen, og så må vi tage det derfra".