Blev vraget af TV 2: Det skal han nu

Skrevet af Kamille Isaksen

23/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Han fik tilbudt stillingen samme dag, som TV 2 lod ham gå.

Dagens topnyheder

Jotam Confino, som er en erfaren journalist med en baggrund som korrespondent i Mellemøsten, har annonceret et markant karriereskift via et opslag på det sociale medie X

Efter en periode med offentlig uenighed med TV 2, hvor han har været ansat som freelancer og bidraget med dækning fra Israel, især under konflikter som Hamas' angreb den 7. oktober, skifter Confino nu til B.T. som deres nye mellemøstkorrespondent.

Denne udvikling kommer i kølvandet på TV 2's beslutning om at udnævne Rasmus Tantholdt til ny mellemøstkorrespondent, en beslutning som Jotam Confino offentligt har udtrykt utilfredshed med. Han har kritiseret TV 2 for, hvad han opfatter som en uværdig måde at afslutte deres samarbejde på.

Simon Richard Nielsen, ansvarshavende chefredaktør på B.T., har bekræftet Confino's ansættelse i podcasten 'Q&CO', og udtrykt entusiasme for at byde ham velkommen til teamet. Spørgsmålet om Jotam Confino's fremtidige aktivitet på sociale medier blev også adresseret, hvortil Jotam Confino selv har givet udtryk for en mere forsigtig tilgang.

På X deler Jotam Confino sin begejstring for den nye rolle: "Jeg glæder mig helt vildt til at være @btdk nye mellemøstkorrespondent. Stort tak til chefredaktør Simon Richard Nielsen for at tilbyde mig stillingen samme dag som TV2 lod mig gå. Jeg vil fortsat arbejde for mine udenlandske klienter, men jeg er BTs mand i de danske medier."

I tråden efterfølgende er han blevet godt mod af kollegaer og læsere.