To børn døde af voldsom forgiftning i Haslev: Nu melder nyt problem sig for den hårdtramte familien

Polfoto/Mikkel Berg Pedersen Arkivfoto.

For en måned siden blev en familie i Haslev ramt af en voldsom forgiftning. Midt i sorgen og uvisheden, melder der sig et nyt problem for den hårdtramte familien

Det var en voldsom tragedie, der ramte en familie fra et flygtningecenter i Haslev i sidste måned. 

Da ambulancefolk ankom til familiens lejlighed på et flygtningecenter i Haslev den 19. oktober, mødte der dem et sandt kaos.

Familie, som stammer fra Congo, bestående af mor, far og ti børn havde voldsomme symptomer på forgiftning og måtte hastes på hospitalet. To af børnene på 6 og 15 år afgik kort efter ved døden. To andre børn oplevede organsvigt og overlevede kun takket være en levertransplantation.

Læs også

Linse Kessler i rørende afsked: ‘Et mareridt er slut’

Dengang mente man, at forgiftningen skyldtes svampe fra naturen, men det har familien sidenhen afvist. Derfor er det endnu uvist, hvad der egentlig forårsagede forgiftningen. 

Midt i sorgen og uvisheden, melder der sig et nyt problem for den hårdtramte familien, som frygter, at de snart sendes tilbage til den lejlighed på flygtningecentret, hvor mareridtet fandt sted.

Det fortæller familiens ældeste søn, der som den eneste undgik forgiftning. 

- De vil ikke tilbage til lejligheden. Mine forældre kan slet ikke bo der mere, efter det, der er sket. Kommunen sagde, at de havde fundet et andet sted, men nu har de ændret på det. Så vi ved ikke, om vi kommer til at sove der i de kommende nætter, siger 18-årige Francois Mumbere til Metroxpress

Læs også

Brun uden sol: Nyt produkt kan gøre dig brun uden at skade huden

Familien fra Congo er stadig ved at komme sig efter tragedien, og de bor i dag på et patienthospital ved Rigshospitalet, To af børnene på henholdsvis fem og 11 år er stadig i behandling, efter at have fået en levertransplantation, men deres tilstand bliver bedre og bedre, fortæller Francois Mumbere til avisen. 

Når familien er i stand til det, skal de igen flyttes fra patienthospitalet, men det er stadig uvist hvorhen, og det stresser familien, forklarer Francois Mumbere.  

Vigtigt spor i Maddie-sagen: Mystisk kvinde klædt i lilla har været eftersøgt - nu er hun endelig identificeret

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip