Borgere rørt: Muslimer giver 55.000 til julehjælp

En gruppe lokale muslimer har rørt borgerne i Ikast-Brande. De har nemlig doneret sammenlagt 55.000 kroner til julehjælp.

Midtjyllands Frikirke og Ikast Avis er gået sammen om at uddele julehjælp i lokalområdet, men i år har de haft svært ved at skrabe penge nok sammen. Men så fik de hjælp fra en uventet kant.

Først donerede brødrene Ümit, Mustafa og Fatih Acar, der driver Pizza og Kebabhuset, 5000 kroner.

Læs også: Kritik af julehjælp: Hver tiende modtager af julehjælp er muslim

- Det er vores pligt at bidrage til samfundet, hvis vi kan. Jeg skal ikke have penge med i graven. For os er det vigtigt, at vi med et bidrag kan være med til at sikre, at alle børn skal have julegaver. Selvom vi er muslimer, giver vi også vores børn julegaver, og den mulighed skal alle have. Det må være forfærdeligt, at man som forældre ikke har råd til at give sine børn en julegave, siger Ümit Acar til aoib.dk.

Læs også: Frelsens Hær: Vi er kolde over for hyklerisk julehjælpskritik

Siden kom også Jacob Tanis, der ejer CDMS Invest, på banen og donerede 50.000 kroner.

- Jeg kan ikke leve med, at der er familier, der er så pressede, at de ikke kan give deres børn julegaver. Det vil jeg gerne byde ind på, siger Jacob Tanis, der snart bliver far til sit femte barn.

Også han fejrer jul trods sin muslimske baggrund.

Få står på din pension - læs om folkepension, ældrecheck og boligydelse, samt helbedstillæg og pensionstillæg her.

- Julen er magisk også for muslimske børn. Julen betyder noget for mig, det handler om at være gode ved hinanden og give det, man nu kan. Det handler om kærlighed, siger Jacob Tanis.

De flotte donationer har rørt borgerne i lokalområdet.

- Hvor et det smuk! Tak fordi I deler, skriver Ellen Bach Fjendsbo.

Meld flytning

Når du flytter adresse skal du også huske at melde flytning til både myndighederne, PostNord og til dine forsyningsselskaber. Læs mere om meld flytning her.

 

Dagens Gossip