Brasiliansk corona-mutation fundet i Danmark

Den brasilianske covid-19-mutation er nu fundet i Danmark. Det beretter sundhedsministeren om.

Da coronavirussen først kom til Danmark, var der ikke mange der gik og tænkte på diverse mutationer. I dag er det dog næsten det eneste snakken falder på, når man taler om, hvor alvorlig covid-19 over hele verden er.

Den virus der fyldte det meste af billedet fra marts sidste år og indtil årsskiftet, er nemlig ikke den virus, der fylder det samme i dag.

Læs også

Nu undskylder Peter Ingemann

I stedet er det den britiske corona-mutation, der dominerer i Danmark, men på sigt kan det blive andre mutation, der kommer til at dominere.

Således er der både den Sydafrikanske mutation i Danmark og nu er der også en Brasiliansk mutation. En mutation der har været særligt frygtet.

Det er sundhedsminister Magnus Heunicke, der på Twitter beretter om, at DTU har fundet den brasilianske P1-variant i Danmark.

“Det første tilfælde af varianten P1 er fundet i Danmark. P1 blev oprindelig påvist i Brasilien og er en af dem, vi har særligt fokus på. Der er iværksat intensiv smitteopsporing. Varianten er fundet af DTU, der hjælper med at analysere prøver, og bekræftet af SSI,” lyder det fra sundhedsministeren.

Det er altså første gang, at man har oplevet den brasilianske mutation på dansk jord.

Læs også

Nu er der nyt om coronapasset