Nu er der nyt om coronapasset

Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Finansminister Nicolai Wammen har netop meldt nyt ud om, hvornår danskerne kan forvente at have et vaccinepas.

Allerede om små to måneders tid vil danskerne have muligheden for at bevise, at de enten er vaccinneret eller ikke er smittet med coronavirus.

Finansminister Nicolai Wammen har nemlig fortalt på TV2 News, at det digitale coronapas vil være klar i maj.

Læs også

Nu skifter Kæmpe Eskimo navn

Kort og godt vil et digitalt coronapas gøre det muligt, at du via en app på din telefon, kan fremvise din seneste negative coronatest eller vise, at du er blevet vaccinneret mod covid-19. Noget man især i rejsebranchen har set frem til.

Mange går nemlig og drømmer om, at der igen vil blive åbnet op for sommerferier, hvis man kan dokumentere, at man er blevet vaccineret mod covid-19 eller ikke er smittet med virussen.

Med appen vil der følge en QR-kode, som kan blive scannet i eksempelvis billetkontrollen eller lufthavnen. Her kan de så se, om du har lov til at komme ombord.

Det er i første omgang planen, at det digitale coronapas vil kunne bidrage til en genåbning af både kultur- restaurations- og rejsebranchen.

Vi ved dog fortsat ikke, hvilke steder du vil kunne benytte et coronapas og hvad det præcist vil give adgang til. Dette forventes der dog nærmere om inden coronapasset bliver frigivet.

Indtil det digitale coronapas står klart, vil man kunne benytte en anden løsning inde på sundhed.dk eller appen MinSundhed. Denne løsning står klar i løbet af denne måned.

Læs også

Nu undskylder Peter Ingemann

 

 

Dagens Gossip