Breaking: Christian Eriksen skal opereres

Foto: Christian Eriksen

DBU har netop givet en status på Christian Eriksen, og det forlyder, at han nu skal opereres.

Siden lørdag har Christian Eriksen været indlagt på Rigshospitalet i København, hvor han har gennemgået flere undersøgelser for at finde ud af, hvorfor han fik et pludseligt hjertestop.

Nu er der kommet en status fra Rigshospitalet, og her lyder meldingen, at Christian Eriksen skal opereres og have indsat en såkald ICD-enhed, der kan kickstarte hans hjerte, hvis det skulle gå i stå.

Læs også

Efter omdiskuteret Eriksen-opslag: Nu siger Mai Manniche undskyld

“Efter at Christian har gennemgået diverse hjerteundersøgelser, er det blevet besluttet, at han skal have indopereret en hjertestarter, en såkaldt ICD-enhed. Dette giver man efter hjertestop udløst af hjerterytmeforstyrrelse,” lyder det fra landsholdets læge Morten Boesen, der fortsætter:

“Christian er helt afklaret med beslutningen og planen er forelagt kollegaer nationalt og internationalt, som alle entydigt anbefaler det samme. Vi opfordrer til at give Christian og familien ro den nærmeste tid,” lyder det slutteligt fra Morten Boesen.

DBU har ikke meldt ud, hvornår operationen kommer til at finde sted, men nu har hjertelæger på Rigshospitalet altså fundet årsagen til Eriksens hjertestop, som er forårsaget af hjerterytmeforstyrrelser.

En ICD-enhed er en hjertestarter, der giver stød til hjertet, hvis det pludselig skulle gå i stå. Dermed kan hjertet hurtigt blive sat i gang igen.

 

Læs også

Læge var med til at redde Eriksen: Så længe gik der

 

 

 

Dagens Gossip