Folketinget vedtager ny coronaaftale

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Folketinget har netop vedtaget en ny politisk coronaaftale, der kommer de ældre danskere til gode i denne tid.

Der er stort set ikke en eneste person i Danmark, der ikke er blevet ramt af coronavirussen på den ene eller anden måde.

En gruppe har dog været særligt hårdt ramt, og det er de ældre. Det skyldes, at de er i risikogruppen for at blive smittet, og derfor har de måtte isolere sig endnu mere end de unge, der typisk vil gå sikkert gennem en eventuel smitte.

Læs også

Nu forberedes der på øget smitte: Nye retningslinjer igen

Plejehjemmene har derfor været lukket ned for besøg, og det har haft store konsekvenser for de ældre danskere, der tilbringer tiden alene. Nu er der dog godt nyt på vej, for alle partier undtagen venstre stemte for en ny coronalov, som skal komme de ældre danskere til gode.

Den nye aftale får den betydning, at ældre på plejehjem vil kunne få besøg igen. Det er Enhedslisten og De Radikale der oplyser det til Ritzau, og der skulle være afsat 165 millioner kroner til den nye aftale.

Hvordan og forledes det kommer til at fungere med besøg, nævnes ikke endnu.

Plan for genåbning præsenteres i næste uge

I forbindelse med Mette Frederiksens første maj tale blev der spurgt ind til, hvornår regeringen vil præsentere planerne for den kommende genåbning af Danmark.

Det kommer til at ske i næste uge, lød det fra Mette Frederiksen, der dog ikke kunne komme nærmere ind på, hvornår i næste uge det ville blive. Tidligere har Mette Frederiksen fortalt, at det ville ske et par dage før den 10. maj, så mon ikke vi kan forvente mere nyt i løbet af torsdag eller fredag i næste uge.

Læs også

Matematisk model: Denne dag slutter corona-pandemien

 

 

Dagens Gossip