Matematisk model: Denne dag slutter corona-pandemien

En matematisk model forudsiger coronaepidemiens afslutning. Foto: Shutterstock

Coronavirussen har ændret vores måde at være sammen på. Vi længes tilbage til de tider, hvor vi kunne være sammen uden bekymringer og hvor vi kunne rejse frit over grænserne. En matematisk model fra Singapore forsøger at svare på, hvornår det igen kan ske.

Pandemien er spredt over hele verden. Ikke mange lande er gået fri for smitte, og langt de fleste lande forsøger at inddæmme pandemien. 

Borgere rundt omkring spekulerer på, hvornår man kan vende tilbage til en normal hverdag. Spørgsmålet om, hvornår det hele slutter, er på alles læber. En matematisk model fra University of Technology and Design i Singapore forsøger at svare på, hvornår man kan forvente, at pandemien er slut.

Læs også

Grænsehandel: Om lidt er det slut med billige danske colaer

Baseres på kendt data, men med store usikkerheder

Direktør for Data-Driven Innovation Laboratory og leder af forskningsarbejdet, Luo, siger:

"Vores forudsigelser er motiverede af personlig nysgerrighed omkring, hvornår covid-19 slutter i Singapore og i andre lande. At estimere slutdatoer har været i underbevidstheden for de fleste mennesker. Det er mentalt nødvendigt og en væsentlig del af planlægningen under covid-19-pandemien. Det er også vanskeligt at gøre det godt på grund af de mange usikkerheder," fremhæver Luo. 

På undersøgelsens hjemmeside fremhæves det, at de datoer, der er estimeret, ikke er sandheder, men matematiske fremskrivninger af den kendte data. Der er meget data, som ikke er kendte, og prognoser som skal forudse naturens gang er i 'sin egen natur' ligeledes usikre. 

Pandemien er slut i december

Hvornår slutter pandemien så? Ifølge den matematiske model, som du kan læse mere om her, slutter pandemien i december. Nærmere bestemt den 2. december

Dermed er den matematiske model noget mere optimistisk end selv de mest optimistiske virologer. De fleste eksperter forventer et langstrakt forløb, der først kan afsluttes, når der kommer en vaccine.

Læs også

Hønselort bliver spredt for at undgå forsamlinger

 

 

 

Dagens Gossip