Breaking: Grænsen åbner for turister

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Netop nu afholder Mette Frederiksen pressemøde, hvor hun vil fremlægge regeringens plan for genåbningen af grænserne.

Tidligt fredag formiddag kunne Ekstra Bladet meddele, at der i dag ville blive indkaldt til pressemøde i statsministeriet. Senere på dagen kunne statsministeriet bekræfte, at der indkaldes til pressemøde klokken 14.00, og det pressemøde er netop igang.

Læs også

Fleggaard lukker grænsebutik ned

Det var på forhånd kendt, at formålet med pressemødet var grænseåbning. Flere europæiske lande er begyndt at åbne deres grænser, og Mette Frederiksen havde i sinde at fremlægge regeringens plan for Danmarks genåbning. 

"Det næste skridt vi står over for nu, er at begynde at åbne grænserne igen. Det er derfor vi har indkaldt til pressemøde i dag." indledte Mette Frederiksen.

"Vi har en kæmpe fordel af at være et åbent land. Det ønsker vi også at være, selvom corona har ramt Danmark og verden," fortsatte hun.

Derefter opfordrede Mette Frederiksen danskerne til fortsat at passe på, så smitten ikke blusser op igen. Det kan nemlig resultere i, at Danmark skal lukkes ned igen.

"Vi er enige om at åbne den norsk-danske grænse for turister fra den 15. juni. Vi åbner også grænserne til Island," lyder det inden hun fortsætter:

"Glad for at meddele, at vi også fra den 15. juni, kan åbne op for turister fra Tyskland,".

Der var dog et krav.

Turister skal have booket et ophold i Danmark udenfor København. Derudover skal turister have booket på mindst seks nætter.

Hvad angår turister fra andre lande, så forventes det i løbet af sommeren, at der vil blive åbnet op fra de andre EU-lande. Gravidst vil der altså blive åbnet op for, at turister fra andre lande en Norge, Island og Tyskland kan besøge Danmark.

Samtidig ændre udenrigsministeriet deres opfordring til rejsende danskere. Nu vil farven ikke længere være orange men gul, og det betyder, at det ikke nødvendigvis frarådes, at man rejser der til.

Læs også

Nye tal: Få er døde udelukkende af coronavirus i Danmark

 

Dagens Gossip