Breaking: Jane Aamund er død

Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Forfatteren Jane Aamund der står bag Klinkevals, Vesten for Månen og Udlængsel er gået bort i en alder af 82 år.

Den kendte danske forfatter Jane Aamund, er død i en alder af 82 år. Det bekræfter hendes yngste søn Jens Rekling til Berlingske.

”En stor livskunstner er død, og hun vil blive savnet inderligt af hele sin familie, mange venner og de mange mennesker, som har følt sig inspireret og beriget i deres eget liv af hendes bøger og artikler”, lyder det fra sønnen Jens Rekling til avisen.

Den folkekære forfatter der blandt andet står bag Klinkevals-trilogien, gik bort tirsdag aften på Ankerfjord Hospice i Hvide Sande, hvor hun var omgivet af sin nærmeste familie. Jane Aamund havde været syg siden jul, og opholdte sig tre uge på hospice inden hun gik bort. Det meddeler Berlingske.

Ramt af kræft over flere omgange

Jane Aamund har i løbet af sine mange år kæmpet mod flere forskellige sygdomme, hvor hun altid er kommet styrket igennem dem. Hun fik indopereret en pacemaker, mens hun i 90erne måtte kæmpe mod kræft i ganen og efterfølgende brystkræft, der forårsagede, at hun var nødt til at få fjernet det ene bryst.

For to dage siden ringede Ekstra Bladet til forfatteren i forbindelse med, at hun havde fået solgt sin villa i Lemvig. Jane Aamund kunne dog ikke selv tage telefonen, da hun var for syg til at snakke, og i stedet var det sønnen der besvarede opkaldet.

Han fortalte, at hun ikke havde det så godt, men at hun havde været rigtig glad for at få solgt sin villa.

Jane Aamund er søster til forretningsmanden Asger Aamund, og hun efterlader sig sine to sønner samt fire børnebørn.

Læs også

Oscarnomineret sangstjerne død

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip