Breaking: Slut med sommertid! – Kan skabe kæmpe forvirring i Europa

Foto: Shutterstock.com

Det er nemlig blevet bekræftet, at man i 2021 vil afskaffe sommer- og vintertid i EU. De 28 medlemslande har dog selv mulighed for at vælge, hvilken tid man vil køre på, og det kan skabe en hel del forvirring.

Det er mere end hundrede år siden, at man valgte at stille om på urene med det, som vi i dag kender som sommertid og vintertid. Vi har dog ikke mange år igen, før det koncept helt er afskaffet, det er netop blevet afgjort af den europæiske union.

Kan skabe stor forvirring

Fra 2021 vil det altså ikke længere være nødvendigt at stille urene frem og tilbage, så hvis man er fan af den såkaldte sommer- og vintertid, så skal man til at nyde det. Det kan dog ikke blive helt uproblematisk, at man vælger at afskaffe sommer- og vintertid i Danmark. EU vil nemlig lade det være op til de forskellige medlemslande, om de vil køre på permanent vintertid eller permanent sommertid.

Læs også

200.000 kr. for 7 rigtige? Det kan ikke være rigtigt

Det betyder med andre ord, at hvis Danmark vælger at køre på permanent sommertid, og Tyskland hellere vil køre på vintertid, så kommer der til at være en forskel på en time mellem de to lande.

I alt 28 medlemslande er der i EU, og det betyder altså, at de 28 lande alle har mulighed for at vælge hvilken tid, de ønsker. Du kan med andre ord på en køretur fra Danmark til Spanien, hvor du kører gennem Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig, skulle ende med at stille dit ur frem, tilbage, frem, frem, tilbage og frem igen, når du er ved din slutdestination.

84 % ønskede at afskaffe tiderne

Sidste år viste en EU-undersøgelse ifølge B.T, at hele 84 % ud af 4.6 millioner EU-borgere helst ville undgå at stille uret frem og tilbage, og derfor ville de gerne have afskaffet de to tider.

Hvis en nation vælger at køre på fast sommertid, så vil man skulle stille på urene sidste gang, den sidste søndag i marts 2021. Vælger man i stedet at køre på fast vintertid, også det der kaldes normaltid, så skal man skifte på uret en sidste gang den sidste søndag i oktober 2021.

Hvad mener du om, at man afskaffer sommer og vintertid?

Læs også

Penis sad fast: Politiet anholder 40-årig mand for at dyrke sex med kat i badet

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip