Breaking: Smittetal fortsætter med at være højt

Foto: Shutterstock.com

Antallet af testede er faldet væsentligt, men til gengæld er der fortsat en høj antal smittede med coronavirus i på daglig basis.

Efter en periode med faldende smittetal, er der igen sket en større stigning. I går var antallet af smittede næsten fordoblet siden dagen før, og det var på trods af færre antal testede.

Læs også

DR afslører: Kæmpe tv-hit vender tilbage

I dag er antallet af smittede så faldet en smule igen, men det samme er antallet af nytestede, hvor der blot er testet 2000 færre end i går. Antallet af testede er næsten halvvejret i forhold til forrige uge, hvor der dagligt blev testet mellem 20 til 22.000 danskere.

Færre testet men fortsat højt smittetal

I løbet af de seneste 24 timer er der blevet testet 11.040 personer, og her er der blevet bekræftet smitte hos 430 personer. Det er 60 færre end i går, men til gengæld også med 2.000 færre nytestede.

Antallet af indlagte er på 104, hvilket er det samme tal som i går, mens to personer desværre har mistet livet, efter at de var blevet smittet med covid-19.

Det helt store spørgsmål er nu, hvordan kontakttallet kommer til at arte sig i løbet af de næste par dage. Sundhedsminister Magnus Heunicke gjorde det klart, at der ville komme nye restriktioner, hvis antallet af smittede fortsætter med at stige.

Det viste sig at være tilfældet forleden, hvor kontakttallet steg fra 0.8 til 1.0.

Læs også

Her indføres der vilde corona-restriktioner

 

 

 

Dagens Gossip