Coop afslører stor nyhed: Nu er den her

Foto: Coop

Coop præsenterer en stor nyhed.

Coops første eldrevne lastbil til tung godstransport trillede mandag ud fra lageret i Brøndby med varer til de københavnske butikker. Strømmen kommer blandt andet fra solceller, der er monteret på taget af lageret.

Det oplyser Coop i en pressemeddelelse.

Læs også

Kvinde hævder, at hun er 'så lækker', at mænd ikke vil lade hende være: Nu vil hun hyre bodyguard

Administrerede direktør Kræn Østergaard Nielsen er stolt af Coops nye lastbil, og dét den står for:

”Vi vil gerne gå forrest i den grønne omstilling - også inden for transportsektoren. Med den nye el-lastbil vil vi vise, at det også kan lade sig gøre i praksis,” siger Kræn Østergaard Nielsen.

Flere fordele

Der er tale om en 18 pallers forvogn med køl, som skal levere varer til butikker i Københavnsområdet. Den kan køre 140 kilometer på en opladning, og det tager cirka én time at lade den op. Lastbilen er leveret af Scania.

Med 140 kilometer i batteriet kan lastbilen dække Københavnsområdet, og den nye el-lastbil bliver en klar fordel for de beboere, der bor i lejlighederne ovenpå butikkerne, fortæller direktør for transport og indkøb i Coop Logistik, Jakob Birk.

”Lastbiler, der kører på el, larmer ikke. Så de tidligere morgenleveringer, hvor man i dag er nødt til at have motoren kørende for at kunne betjene liften, vil kunne gennemføres uden at støje så meget og uden at udlede dieselpartikler,” siger Jakob Birk.

Den nye el-lastbil er en del af Coops klimastrategi, hvor målet er blive klimapositive 2030.

Læs også

Donerede sin ene nyre til kæresten: Så var han utro og slog op med ondskabsfuld besked

 

 

Dagens Gossip