Coronavirussen muterer sig hurtigt - Her har man fundet 40 mutationer

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Det er ikke nogen overraskelse, at coronavirussen muterer, men det er alligevel overraskende at se, hvor mange mutationer af virussen, der er fundet på Island.

Der er ikke noget nyt i, at en coronavirus kan mutere. Faktisk er noget af det, den er mest kendt for, at den kan mutere sig ganske hurtigt.

Det er dog alligevel noget overraskende over de tal, som vi ser fra Island.

Læs også

Pas på: Åben ikke døren for denne kvinde

10.000 personer er blevet testet på Island og i alt er der 473 smittede. Ud af de 473 smittede har man identificeret 40 forskellige mutationer af coronavirussen, som i den grad har haft travlt.

“Vi har fundet 40 islandspecifikke mutationer i virus. Vi har fundet en person, der havde en blanding af virus. Vedkommende havde virus fra før og efter mutationen," siger direktør for Decode Genetics Kári Stefánsson til Information.

Selvom det kan lyde farligt med mutationer, så kan der også være noget godt i vente. Allan Randrup Thomsen, der er professor fra Institut for Immunologi og Mikrobiologi på Københavns Universitet, fortæller nemlig, at på den lange bane, vil coronavirussen blive mere smitsom i forbindelse med sine mutationer, men til gengæld vil den også blive mindre farlig.

På Island har man taget en lidt anden strategi i brug, end man har her i Danmark. Der er alle, der har udvist symptomer på coronavirus blevet testet.

Nedlukninger bliver forlænget

I Danmark er der i skrivende stund 1.460 smittede danskere, mens der har været 24 dødsfald.

På et pressemøde i går valgte Danmarks statsminister Mette Frederiksen at forlænge den nedlukningsperiode, som institutioner, skoler, restauranter, frisører m.m. er ramt af.

Det skyldes, at man endnu kan se en effekt af tiltagene i tallene hos Sundhedsstyrelsen, men det forventes at komme inden længe.

På Færøerne er der i skrivende stund 118 smittede, mens tallet lyder på 4 smittede på Grønland.

På hele kloden er der registreret 338.307 smittetilfælde, mens 14.602 personer har mistet livet. Det kan dog ikke konkluderes, at alle personer af døde på grund af coronavirus, blot af personerne har haft virussen da de omkom.

Læs også

Supermarked råber op: Er dette nødvendigt?

 

 

Dagens Gossip