Dårlig nyhed for mindst en million danskere: Mister penge fra 1. januar

Skrevet af Henrik R

20/11/2019
Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix
Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix
Fra næste år kommer der til at ske en væsentlig ændring i det beløb, som du modtager, når du skal tilføje dit kørselsfradrag hos Skat. Taksten falder nemlig, så du får et mindre fradrag.

Dagens topnyheder

Når du i starten af året sidder og pusler med din forskudsopgørelse, eller i slutningen af året skal rette din årsopgørelse, så vil der typisk være et felt, du er meget ivrig efter at komme til.  Befordringsfradraget.

Det er det fradrag, man kan få som dansker, hvis man har mere end 12 kilometer på sit arbejde. Er det tilfældet, får man nemlig et form for tilskud til benzinen eller billetterne til den offentlige transport, som man benytter sig af på vej til og fra arbejde.

Fra næste år kommer der dog en væsentligt ændring, som vil få betydning for mere end en million danskere. Prisen på befordringsfradraget falder nemlig, og dermed vil de mange danskere få et mindre fradrag, selvom de kører ligeså mange kilometer.

Det er Skatterådet der kan oplyse om de nye satser, og priserne bliver sænket fordi, at man i Skatterådet har en forventning om, at benzinpriserne bliver lavere i 2020, og derfor giver det altså mening at skrue ned på fradraget.

“Det skyldes, at benzinpriserne forventes at blive lavere i 2020, og at bilerne fortsat kører længere på literen,” fortæller Hanne Søgaard Hansen, der er formand for Skatterådet ifølge Ritzau.

I 2019 ville man få 1.98 kroner pr. kørt kilometer i fradrag fra staten, og det tal falder til 1.96 kroner pr. 1. januar 2020.

Husk du ikke behøver at køre selv

Sidste år var der omkring 1.1 millioner danskere, der benyttede sig af befordringsfradraget. Der er dog formentlig endnu flere danskere, der har mulighed for at benytte sig af fradraget, men som ganske enkelt ikke er klar over det.

Mange har nemlig den opfattelse, at de kun kan modtage fradraget, hvis de kører i bil eller tager offentlig transport til og fra arbejdet. De regner nemlig ikke med, at man kan få befordringsfradrag, hvis man eksempelvis får et lift af en kollega til og fra sit arbejdet.

Det kan man dog godt, og derfor skal man endelig huske at tilføje tallene i ens befordringsfradrag på forskuds- eller årsopgørelsen. Det kan nemlig betyde en hel del penge i sidste ende.

For at finde rubrikken med befordringsfradraget, skal du blot logge ind på Skat.dk og finde din forskuds- eller årsopgørelse. Derefter vælger du Rubrik 51, og udfylder den.

Har du ikke taget højde for befordringsfradraget sidste år eller årene før, så er det stadig muligt at ændre det.