Danmarkshistoriens største udsalg er på vej

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

På grund af coronakrisen kan danskerne godt gøre sig klar på, at der nok kommer det største udsalg nogensinde i Danmarkshistorien.

Der er ikke meget at give sig til i disse dage, hvor stort set alt holder lukket. Det er stort set kun fødevarebutikker der har åbent, men når man bliver opfordret til at handle alene, så er det begrænset, hvor længe det er sjovt.

Det er bestemt heller ikke sjovt at være indehaver af en butik i disse dage. Gågaderne og shoppingcentre er nemlig fuldstændig øde, og det betyder, at de ikke får solgt særligt mange varer.

Læs også

Husk at tjekke din bankkonto i dag

Resultatet af dette kan meget vel blive, at der kommer et gigantisk udsalg i danske butikker, når Danmark langsomt begynder at åbne op igen.

Finans har talt med en modekoncerndirektøren hos DK Company, Jens Poulsen, og han forudser, at der kommer butikkerne kommer til at ligge inde med alt for meget tøj.

“Det er et simpelt regnestykke ud fra handelsskolelogik med udbud og efterspørgsel. Årligt sælges globalt måske 150 mia. stykker tøj. Men verden står stille i en periode. Så der er for meget tøj i foråret. Det har en kort levetid, da der kontinuerligt kommer nye kollektioner ud på verdensmarkedet,” fortæller Jens Poulsen til Finans.dk.

Danmarkshistoriens største

Det er ikke kun Jens Poulsen fra DK Company, der føler sig overbevist om, at der kommer et udsalg.

Det samme gør direktør Nikolai Klausen fra organisationen Wear under Dansk Erhverv. Han fortæller endvidere, at coronavirussen meget vel kan gå hen og udløse Danmarkshistoriens største udsalg.

“Vi har en situation med overophobning af tøj allerede nu, så det udløser sikkert Danmarkshistoriens største udsalg. Proppen er sat i for salget, mens selskaberne i alle led lider under mangel på likviditet. Det bliver en svær øvelse at komme i gang igen,” lyder det fra direktøren til Finans.dk.

Det forventes primært, at det er de danske tøj og skoforretninger, der kommer til at lave nogle massive udsalg, men andre butikker vil formentlig også være med på bølgen, for at hente ind på deres tab fra coronakrisen.

Læs også

Mette Frederiksen sender ny besked til danskerne

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip