Dansk 0.klasse laver forsøg med brød: Du vil vaske dine hænder, når du har set det

Foto: Sulsted Skole

En 0. klasse skulle se vigtigheden i at vaske hænder, og de lavede derfor et ganske simpelt forsøg. Resultatet blev ret overraskende.

Lige siden vi var helt små, har vi altid lært, at man skal huske at vaske sine hænder, særligt hvis man skal til at spise eller røre ved noget, som andre mennesker har rørt ved eller skal til at røre ved.

For at give de små børn den bedste skoling i at vaske hænder, lavede en folkeskoleklasse et lille forsøg, som skulle vise eleverne lige netop hvorfor, at det er vigtigt at vaske sine hænder.

0. Klasse på Sulsted Skole købte derfor en pakke toast, hvor de testede deres egen hygiejne på flere forskellige skiver brød.

Sådan gjorde de

De tog flere skiver toast ud af toast-pakken. Hver toastskive fik berøringer, men de noterede hvilken slags berøring det var.

En toastskive blev rørt af alle eleverne, uden at en eneste af dem havde vasket hænder. En toastskive blev rørt hvor eleverne havde vasket hænder, men hvor ingen af dem havde set en video om, hvordan man gør det bedst muligt.

Efter eleverne havde lært at vaske deres hænder ordentligt, rørte de alle sammen en toastskive igen.

De forsøgte også at teste andre metoder. Blandt andet toast der havde ligget på bordet, toast der havde ligget på gulvet, toast hvor man havde rørt en iPad inden og så videre.

Efter toasten var blevet rørt, blev skriver lagt i forskellige forseglede poser, og her skulle de ligge i 14 dage.

Resultatet 

Foto: Sulsted Skole

 

Foto: Sulsted Skole

 

Foto: Sulsted Skole

 

Foto: Sulsted Skole

 

Foto: Sulsted Skole

 

Foto: Sulsted Skole

 

Foto: Sulsted Skole

 

Foto: Sulsted Skole

 

Foto: Sulsted Skole

Resultat af toast-testen var ret enestående. toasten hvor ingen havde vasket hænder, var i den grad blevet ramt, mens toasten hvor alle havde lært at vaske hænder, slet ikke var blevet ramt.

I opslaget fra Sulsted Skole skriver de også, at alle børnene nu har lært vigtigheden af at vaskehænder, og hvordan man vasker dem korrekt.

Læs også

13-årig venter barn med sin 10-årige kæreste: Vi beholder barnet

 

 

Dagens Gossip