Dansk Folkeparti: Det skal være slut med tørklæder på sygehusene

Debatten om tørklæder på de danske sygehuse bliver vakt til live igen. Dansk Folkeparti i Region Syddanmark vil have det forbudt at bære religiøs hovedpåklædning, hvis man arbejder på et af regionens hospitaler.

I næste uge skal regionsrådet i Syddanmark diskutere, om religiøse tørklæder skal forbydes på regionens sygehuse.

Det er Dansk Folkeparti, som har stillet forslaget. Det skriver JydskeVestkysten.

Mandag skal politikerne diskutere, om der skal være et forbud mod at bære tørklæde i forbindelse med varetagelse af sundheds- eller sundhedsrelaterede opgaver og arbejde i Region Syddanmark.

Læs også

Teleselskab advarer: Ny aggressiv virus hærger Faceboook

- Det er vigtigt at signalere, at alle er lige, og at dem som vi tilbyder behandling, bliver modtaget af en person, som er neutral, siger Thies Mathiasen, gruppeformand for DF i Region Syddanmark.

Partiet mener, at tørklædet er symbol på kvindeundertrykkelse, men det er ikke den eneste årsag til, at man ønsker et forbud mod hijab i sundhedsvæsenet. Det er også, fordi en del af mimikken forsvinder, og man derved ikke vil kunne læse de ansattes ansigtsudtryk.

Dansk Folkeparti har tidligere haft spørgsmålet oppe, men det er først nu, det når på dagsordenen i regionen. Ifølge Theis Mathiasen har der været otte-ti seriøse henvendelser om emnet. Tæt på halvdelen af dem har ifølge ham været fra tidligere muslimer, der har følt sig stødt af at møde sundhedspersonale med tørklæde.

Læs også

Trumps kone og søn flytter ikke med ind i Det Hvide Hus

Socialdemokratiet og Venstre er imod forslaget.

.

Dagens Gossip