Dansk forfatter i shitstorm efter kontroversiel Kim Wall-udtalelse: ‘Her er en pige, der søger fare’

Foto: Ritzau Scanpix (arkivfoto)

I et interview med Femina mener forfatter Jens Christian Grøndahl, at den dræbte journalist Kim Wall lignede en pige, der ‘godt kan lide at sætte sig selv på spil.’

I et interview med damebladet Femina har de to forfattere og venner Jørgen Leth og Jens Christian Grøndahl fået lov til at gøre status på året der gik ved at diskutere en række af de begivenheder, der kendetegnede 2017.

Ret hurtigt i interviewet kommer de to herrer ind på ‘Ubådssagen’ og mordet på den svenske journalist Kim Wall, som Jørgen Leth kalder ‘meget uhyggelig’.

Også Jens Christian Grøndahl bruger ord som ‘rædsel’ og refererer til den drabssigtede ubådskaptajn, Peter Madsen, som ‘en sadistisk psykopat, der med andre ord repræsenterer den rendyrkede ondskab.’

Dog kommer Jens Christian Grøndahl også ind på den myrdede Kim Wall og her har forfatteren gjort sig sine tanker om den unge journalist.

Læs også

Kim Walls danske kæreste bryder tavsheden: Peter Madsen sendte pludselig en sms om aftenen

- Det er aldrig kvindens ansvar, om en mand beslutter sig for at forgribe sig på hende. Men når det er sagt, så … Altså når jeg ser billederne af offeret, måden, hun har ladet sig fotografere på, og det blik, hun sender kameraet … jeg er nødt til at være ærlig, for det er vores arbejde at være ærlige, og jeg kan ikke lade være med at tænke, at her er en pige, der søger fare. Her er en pige, der søger … usædvanlige situationer, en pige, der godt kan lide at sætte sig selv på spil, og en pige, som har meget frihed og frimodighed i sig, lyder det fra Jens Christian Grøndahl til Femina.

Den kontroversielle udtalelse har dog hurtigt bragt forfatteren i problemer, og især på Twitter er Jens Christian Grøndahls ord faldet mange brugere for brystet.

Herunder optræder nogle af de reaktioner, som den danske forfatters markante Femina-udtalelser har ført med sig:

 

Jens Christian Grøndahl modtog i 1998 De Gyldne Laurbær for romanen Lucca.

 

Dagens Gossip