Dansk kendis smittet med britisk covid-19-mutation

Foto: Shutterstock

“Min mand og to børn har fået den samme muterede virus”, fortæller hun.

Lige nu er det især den britiske variant af coronavirus, der bekymrer myndighederne. Selvom varianten ikke er mere farlig, så mener forskerne, at den er noget mere smitsom. Og det vækker bekymring.

Læs også

Chok før VM-start: Det danske håndboldlandshold er ramt af corona

"Andelen, der er smittede – ud af dem, der testes – er faldet. Det er selvsagt godt. Men! Hvis vi dermed tror, at vi kan ånde lettet op og slække på restriktioner og adfærd, så risikerer vi først, at det går helt galt. For ”nedenunder” de overordnede smittetal kan vi se, at den engelske variant spreder sig. Og den er mere – meget mere – smitsom," skrev statsminister Mette Frederiksen på Facebook i tirsdags.

En af dem, der er blevet smittet med den britiske variant, er tidligere folketingsmedlem for SF, Özlem Cekic. Det skriver hun på Twitter.

Foto: FT.dk / Steen Brogaard.

“Jeg har fået konstateret den muterede corona, der smitter mange. Min mand og to børn har fået den samme muterede virus. Alle fire er blevet ringet op af egen læge, Patientsikkerheden og kontaktet af Sundhedsstyrelsen flere gange for at stoppe smittekæden. Super effektivt,” skriver hun på det sociale medie, hvor hun også tilføjer, at hun har det okay.

Det er for sent

I sit opslag på Facebook fra i tirsdag kommer Mette Frederiksen med en klar udmelding. Det er for sent at udrydde den britiske variant af corona i Danmark.

“Den er allerede for udbredt. Men vi kan gøre alt, hvad vi kan for at forsinke dens udbredelse i samfundet. Så vi kan vaccinere så mange som muligt. Det er et kapløb med tiden,” skriver hun. 

Du kan se hele opslaget fra Mette Frederiksen herunder:

 

Læs også

Nu raser Cecilie Beck: Utroligt dårligt signal at sende

 

 

 

Dagens Gossip