Dansk kvinde raser over kryds og tværs: Det er racistisk

Foto: Tankesport

Et forlag har været nødsaget til at undskylde, efter at en dansk kvinde raste over deres seneste kryds og tværs.

De fleste danskere har sikkert forsøgt at løse et hæfte med kryds og tværs, hvor nogle har haft mere held end andre.

Det plejer dog at være hyggeligt, men det var alt andet end hyggeligt for en dansk kvinde, der raser ud på det sociale medie Twitter.

Kvinden med brugernavnet Topolsh har lagt et billede op af et kryds og tværs hæfte fra 2021, hvor hun samtidig skriver, at hun er ‘Fucking rasende’.

Læs også

Ekstremt sjælden graviditet: Sker kun én ud af 67 millioner gange

Årsagen skal findes i, at der i kryds og tværsen står ‘Sorte piger’ og herefter skal man så løse, hvad en anden betegnelse for sorte piger kan være.

Kryds og tværsen er udfyldt, og det viser sig, at det korrekte svar er ‘Negerpiger’ hvilket har fået den danske twitter-bruger til at rase ud.

“Jeg er fucking rasende. Hvorfor er det her et krydsord i 2021. Jeg var ikke en negerpige, jeg er ikke en negerkvinde. Det her, det er racistisk, ulækkert og vidner om en ligegyldighed som jeg har mærket hele fra omverden hele mit liv. Fuck this shit!,” lyder det fra brugeren.

Kryds og tværsen er sendt ud i bladet ‘ Sofus’ Lillebror’ af forlaget Tankesport. De fortæller i et opslag på Facebook, hvordan fejlen er sket.

“Ved en meget beklagelig fejl, er vi i seneste nummer af krydsordsbladet Sofus’ Lillebror kommet til at genoptrykke en meget gammel opgave, der indeholder et ordvalg, som hører en anden tid til, kan virke stødende og strider imod vores moderne sprogpolitik. Det drejer sig om løsningsordet ”Negerpiger” på side 29.” lyder det fra Forlaget. Du kan læse hele deres forklaring i opslaget herunder:

 

Læs også

Far finder på hobby med datter: Nu beskyldes han for at fatshame hende

 

 

Dagens Gossip