Dansk skole forbyder energidrik

Foto: Shutterstock.com

En skole i Østjylland har valgt at forbyde energidrik på hele skolens område. Hvis børnene vil drikke energidrik, må de gøre det i deres fritid.

For nyligt valgte en købmand i den østjyske by Daugård at forbyde salg af energidrikke til unge under 16 år.

Nu har en skole så valgt at følge trop, men i stedet for at stoppe salg af energidrik, vil de simpelthen forbyde det på hele skolen.

Risskov Skole i Aarhus har nu indført et forbud mod energidrikke på skolens område, og det skal hindre skolens elever i at få for meget koffein.

Læs også

Tusindvis af danskere kan blive ramt af uventet skattesmæk

Det viser sig nemlig, at flere og flere børn og forældre ringer til Giftlinjen, da de mistænker at have fået koffeinforgiftning.

“Vi oplevede, at vores elever indtog en større mængde af energidrikke, og så begyndte vi at undersøge bivirkningerne. Herefter valgte vi at reagere på det,” fortæller viceskoleleder Lars Blaabjerg Poulsen til DR.

En enkelt dåse med energidrik indeholder typisk fire gange mere koffein end der er i en sodavand. Det betyder også, at unge på daglig basis får langt mere koffein, end de anbefaler.

Det kan påvirke børnenes læring, og det er endnu en af årsagerne til, at de har valgt at bandlyse energidrik på den østjyske skole.

“Samtidig har vi forholdt os til anbefalingen fra Fødevarestyrelsen, der siger, at det har en effekt på børns læring, når de drikker energidrik,” fortæller viceskolelederen.

Hvad synes du om, at energidrik bliver forbudt flere og flere steder?

Læs også

International sundhedskrise: Frygtet virus nærmer sig Danmark

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip