Danske festival i vanskeligheder: Kæmper for at overleve

Foto: Shutterstock.com

Coronavirussen har været rigtig hård for mange danske virksomheder og events. Nu kæmper en festival for at overleve, så de fortsat kan holde fest til næste år.

Det har mildt sagt været en rædselsfuld sommer for de danske festivaler. Hver og en er de blevet aflyst, eftersom der fortsat ikke må samles mange mennesker i Danmark.

Det har været en stor økonomisk bet for de danske festivaler, hvor det langt fra er sikkert, at de alle kommer til eksistere, når det igen bliver festivalsæson til næste år.

Læs også

Familie og venner skulle begrave Shay, pludselig bankede det inde fra kisten

En af de festivaler, der netop nu kæmper for overlevelse, er Tønder Festivalen, der på grund af coronakrisen har været rigtig hårdt ramt.

Tønder Festival Fond skriver i en pressemeddelelse, at coronakrisen er ved at have ædt festivalens egenkapital op, og årsagen er manglende indtægter, der ellers var forventet ved festivalen her i 2020.

“Corona-krisen er ved at æde vores egenkapital op, og det stiller os økonomisk i en særdeles skrøbelig situation,” lyder det for Tønder Festival Fonds formand, Henrik Juul i pressemeddelelsen.

For at sikre overlevelsen og en festival i 2021, har Tønder Festival igangsat forskellige initiativer, hvor folk har mulighed for at støtte dem. Det er blandt andet i form af salg af t-shirts, armbånd, festivalpakker og mere.

I pressemeddelelsen meldes det også, at en række virksomheder og sponsorer allerede har meldt sig på banen for at hjælpe festivalen.

Læs også

Forfærdelig ulykke: 14-årig dreng død

 

 

 

Dagens Gossip