Danske hjem bliver invaderet at nyt ulækkert kryb

Foto: Wiki

Er du heller ikke fan af så skadedyr, så skal du være ekstra opmærksom her i november og december. Et nyt skadedyr invaderer nemlig danske hjem, og det er ikke let at komme af med igen.

Det er ikke længe siden, at vi her på Dagens skrev om de mange husedderkopper, der var i færd med at invaderer de danske hjem. 

Nu er det ikke længere edderkoppen, men et helt andet skadedyr, som invaderer de danske hjem, og herunder er der gode råd til, hvordan du slipper af med dem.

Der er det østjyske medie Tv2 Østjylland, der skriver, at Danmark for alvor er blevet ramt af det lille skadedyr, Skægkræet, som virkelig er begyndt at invaderer de danske hjem.

Læs også

Kæmpe-edderkopper invaderer dit hjem for tiden: De kan bide fra sig

Du støder på dem i dine madvarer, i dine skuffer, på køkkenbordet eller på badeværelset. De kan simpelthen være overalt, og det kan være rigtig svært at få renset huset helt ud for dem.

Tidligere har det primært været sølvfisken, som indlogerede sig i danskernes boliger, men i foråret kom der altså et nyt skadedyr til, og den er væsentligt større og mørkere end sølvfisken.

Derudover så er dens halebørster og følehorn lige så lange som selve kroppen, og det er en god måde at kende forskel på sølvfisken og skægkræet.

Støder du på et skægkræ derhjemme, skal du dog ikke blive bange. De er på ingen måde farlige for mennesker, men til gengæld kan de godt være ret ulækre, og så kan de ødelægge papirer og dokumenter.

Foto: Wiki

“De gør ikke nogen skade på os, men de er ubehagelige at have i hjemmet, blandt andet fordi de kan leve af cellulosen i papir, så de kan finde på at ødelægge bøger og dokumenter,” fortæller Christian Sørensen der er servicetekniker ved Rentokil Skadedyrskontrol til Tv2 Østjylland.

Derudover fortæller serviceteknikeren også, at det især er i Aarhus, at der er store problemer i øjeblikket, men at han frygter for, at de kommer til at sprede sig.

Sådan slipper du af med skægkræ

Den lette løsning er naturligvis, at du kontakter en skadedyrsbekæmper, der kommer ud og får sprøjtet mod dyrene.

Er du mere til gør det selv løsningen, så kan du ikke benytte samme metode, som mod sølvfisken. Her er det nemlig nok at lufte ud og gøre rent, men det virker altså ikke på skægkræet.

I stedet skal du bruge giftmidler som Staldckok eller 810, og derefter rengøre hele lejligheden eller huset selv, så du er sikker på at alle skægkræene er væk.

Hos Ekstra Bladet skriver de også, at skægkræet er vild med proteinrig mad, så du kan placerer noget mad med masser af protein på limfælder, så skægkræet ikke kan komme væk igen, når den først er gået i fælden.

Foruden skægkræ og sølvfisk, er det også blevet den tid på året, hvor møl invaderer danske hjem.

Læs også

Kvindes fantastisk tip går viralt: Sådan undgår du edderkopper i dit hjem

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip