Danske restauranter tager ekstra beløb fra gæsterne

Foto: Shutterstock.com

Restauranter er begyndt at indføre gebyrer for spisende gæster. Det skal til for at dække udgifter for værnemidler og håndsprit.

Det er nu en uge siden, at restauranter og cafeer i Danmark atter fik lov til at genåbne. Det skabte jubel hos rigtig mange mennesker, og det var bestemt til at se, at spisestederne havde været savnet, da danskerne i mandags og de efterfølgende dage valgte at spise ud.

For flere kom der dog en ekstra omkostning i forbindelse med at spise ude, og det skyldes, at flere restauranter har valgt at tage et såkaldt coronagebyr fra deres gæster.

Læs også

DMI: Nu kommer der sol og varme!

Hvis gæsterne ville indtage en lækker omgang mad på restauranten, så skulle de betale 10 kroner.

Sådan har det hvert fald været på den Københavnske restaurant, Nærvær.

“Vi har købt store mængder handsker og håndsprit for 12.000 kr. før vores genåbning. Den udgift kan vi ikke få dækket nogen steder. Der er kun kunderne til at betale de ekstra omkostninger. Men vi er åbne omkring det. Alle gæster får det at vide, inden de sætter sig, og derefter står det folk frit for, om de vil være kunder hos os”, forklarer ejeren af Nærvær, Finn Paulsen til Finans.

I Silkeborg har Jacob Niebuhr indført det samme hos sine tre restauranter. Dermed koster det også her en ekstra tier, hvis man vil ud at spise.

De første coronagebyrer så danskerne i forbindelse med genåbningen af de liberale erhverv. Her kom der nemlig både gebyrer hos tandlæger og frisører.

Hvad mener du om, at du skal betale ekstra penge for at tage på restaurant i disse dage. Er det ok?

Læs også

Spanien beder danskerne om at forberede deres ferie: 'Vi åbner for turister i juli'

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip