Danskere køber over 500 falske mødomme hvert år

Nils Würtzenfeld

391 uger siden

|

20/01/2017
Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hundredevis af falske jomfruhinder bliver hvert år solgt over internettet til danske kunder. Køberne er unge muslimske kvinder.

Dagens topnyheder

Adskillige falske jomfruhinder bliver hvert år handlet over nettet, og alene i 2016 er der blevet solgt over 500 falske hinder til personer i Danmark. Det oplyser Radio24syv.

Radiokanalen har talt med firmaerne Hymenshop og VirginiaCare, der begge sælger de omdiskuterede produkter til Danmark. De to firmaer har tilsammen solgt 2.670 falske jomfruhinder til danske kunder de seneste fem år.

De mange ’jomfruhinder’ fungerer som falske mødomme for unge muslimske piger.

På den måde undgår pigerne nemlig at frygte, at de ikke er i stand til at bløde på bryllupsnatten, da det i nogle muslimske familier forventes, at en nygift kvinde bløder den første gang, hun har sex med sin nye mand som tegn på jomfrulighed.

- Der er stadig en meget stærk forventning til de muslimske piger om, at de skal være jomfruer ved ægteskabsindgåelse, og det kan gøre pigerne meget bekymrede, meget pressede, og de kan være så desperate, at de nærmest kan overveje selvmord, forklarer Susanne Fabricius til Radio24syv.

Hun er projektchef i organisationen EtniskUng, der vejleder unge om æresrelaterede konflikter.

De falske jomfruhinder består af en lille gelehinde, som indeholder enten okseblod eller farvestof, der til forveksling ligner blod. 
Den lille gelehinde sætter kvinden op i skeden en halv time før, hun har samleje. 

Der vil herefter gå hul på hinden, når kvinden har sex, hvilket betyder, at den nygifte brud ikke behøver at frygte, at blodet udebliver, og at man derfor stiller spørgsmålstegn ved hendes uskyld og renhed.

Og bekymringen er ikke ubegrundet hos flere af de muslimske kvinder. For selvom man har bevaret sin jomfrulighed, så er det ikke ensbetydende med, at man bløder den første gang, man har sex. Tværtimod. Det oplyser Charlotte Wilken-Jensen, der er ledende overlæge og speciallæge i gynækologi og obstetrik på Hvidovre Hospital.

- Det er slet ikke sikkert, at man bløder første gang man har samleje. Det gør måske én eller to kvinder ud af ti. Så det med at sige, at det er et bevis på, at man er jomfru, at man bløder ved første samleje, det har ikke noget på sig, forklarer Charlotte Wilken-Jensen til Radio24syv.

Ifølge det tyske firma VirginiaCare er efterspørgslen på de falske jomfruhinder steget det seneste år – ikke bare i Danmark, men i hele verden.

En falsk jomfruhinde koster 30-50 euro, hvilket svarer til 200-400 danske kroner.

Hinden bliver diskret sendt med posten i eksempelvis en lille smykkeboks, så familien ikke opdager, hvad pakken indeholder.