To danskere mistænkes for at være smittet med coronavirus

Foto: Shutterstock.com

10 danskere ankom i nat til Roskilde Lufthavn fra Hubei-provinsen i Kina. To af disse mistænkes at kunne bære på coronavirussen.

Natten til mandag landede 10 danskere i Roskilde Lufthavn, hvor de var blevet evakueret fra den virusramte Hubei-provins i Kina.

Otte af de personer har fået lov til at komme hjem og passe deres normale hverdag, mens to af personerne dog ikke får særlig meget frihed.

Læs også

Genialt trick: Din vaskemaskine er garanteret møgbeskidt

De er nemlig blevet påduttet at blive indenfor i deres eget hjem i 14 dage, da der er en særlig mistanke for, at de kan være blevet smittet med corona

“Vurderingen er, at to (personer, red.) er i høj risiko for at være udsat for coronasmitte, og vi har derfor aftalt, at de går i hjemmekarantæne i 14 dage, fortæller Amme-Marie Vangsted, der er direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, inden hun fortsætter:

“For de øvrige otte har vi efter en grundig vurdering fundet, at de er i lav risiko for at være smittede med coronavirus. De er alle blevet grundigt informeret om forholdsregler,” siger hun.

Ingen viste tegn på sygdom

Da de 10 personer ankom til Danmark, var der ingen af dem, der udviste tegn på sygdom. Derfor blev ingen af dem indlagt på et af de to sygehuse i Danmark, hvor de har forberedt isolationslokaler.

Efter konsultation hos en overlæge fra Styrelsen fra Patientsikkerhed, blev det vurderet, at to af personerne havde risiko for at være blevet smittet, og de vurderede derfor, at det var bedst hvis disse to personer blev sat i karantæne i deres hjem.

Mens 10 personer fortsatte til Roskilde, så blev en enkelt dansker sat af i Belgien med mistanke om coronavirus. Dermed ligger der altså en danske indlagt på et hospital i Bruxelles med symptomer på coronavirus.

Læs også

Tandlæge advarer: Denne morgenvane skal du stoppe med omgående

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip