Tandlæge advarer: Denne morgenvane skal du stoppe med omgående

Skrevet af Henrik R

29/01/2020
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En anerkendt tandlæge advarer folk, der følger en sund morgenvane. Desværre er vanen ikke særlig sund for tænderne, og det kan koste et besøg hos tandlægen.

Mest læste i dag

Når først man har mistet alle sine mælketænder, så gælder det virkelig om at passe ordentligt på sine tænder, for de skal følge en resten af livet.

Desværre er det ikke alle mennesker, der er lige gode til at passe på deres tænder, men det er også langt fra alle, der ved, at en ellers sund vane faktisk kan være skadelig for tænderne.

Mange særligt ældre kvinder er i løbet af de seneste år begyndt at følge råd fra kendte så som Victoria Beckham og Gwyneth Paltrow, der hver morgen drikker et glas varmt vand med citron i.

Selvom det er ganske sundt for kroppen at starte dagen sådan, så er det bestemt ikke godt for tænderne. Det fortæller en top-tandlæge fra London, Christopher Orr.

Han fortæller, at syreskader er den behandling, som de foretager flest af i øjeblikket hos ældre kvinder.

“Vi ser patienter i 50’-60’erne, der kommer til os for at få behandling for skaderne, som citronsyren har forårsaget,” lyder det fra tandlægen til mediet Daily Mail, hvor han fortsætter:

“Det ironiske er, at varmt vand og citron erstatter te eller kaffe om morgenen, fordi folk har opfattelsen af, at det er sundere, og det giver en ren og forfriskende følelse. Te og kaffe er dog så tæt, som man kan komme på noget, der stort set ikke skader tænderne,” lyder det fra tandlægen.

Han opfordrer derfor til, at skrotter det varme glas vand med citron om morgenen, og i stedet tager en kop kaffe, kop te eller noget almindeligt vand.