Danskerne bakker op: Her skal der være en aldersgrænse på 18 år

Foto: Shutterstock.com

Syv ud af ti danskere mener, at der skal være en aldersgrænse på 18 år.

Danskernes holdning til en aldersgrænse for solariebrug har rykket sig markant.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Kræftens Bekæmpelse. 

Læs også

Den perfekte nattesøvn: Læge deler ‘10-3-2-1’-trick

I 2007 satte Kræftens Bekæmpelse første gang fokus på, at solariebrug er kræftfremkaldende. Dengang bakkede 38 procent op om en aldersgrænse.

I dag ønsker størstedelen af danskerne en aldersgrænse. Syv ud af ti danskere mener, at der skal være en aldersgrænse på 18 år for at gå i solarium. 

Rammer også unge

Det er ikke uden grund, at børn og unge er i fokus, når det handler om at ’slukke solariet’, oplyser Kræftens Bekæmpelse.

Jo tidligere i livet man begynder at bruge solarium, desto større er risikoen for at udvikle modermærkekræft. Desværre kan helt unge også få modermærkekræft. Det er den hyppigste kræftform blandt de 15 – 34 årige, og hele 3 ud af 4 tilfælde af modermærkekræft blandt solariebrugere under 30 år kan forklares med solariebrug.

“Hvert år får cirka 175 unge diagnosen modermærkekræft og cirka 100 af disse tilfælde skyldes solariebrug. Kræfttilfælde som kunne have været undgået, hvis vi bare beskyttede børn og unge fra den helt unødvendige risiko for modermærkekræft, som solariebrug medfører. I dag er det nemlig tilladt for alle – uanset alder at gå i solarium,” siger projektchef hos Kræftens Bekæmpelse, Peter Dalum.

“En aldersgrænse på 18 år vil sende et klart signal om, at solariebrug ikke er for børn. Erfaringer fra udlandet viser, at der er sket et markant fald i antallet af unge solariebrugere i de lande, som har indført en 18-års aldersgrænse,” forklarer Peter Dalum.

Læs også

Favorit solgt i Rema 1000: Nu fjernes det fra hylderne

 

 

 

Dagens Gossip