Danskerne er ikke i tvivl: Overvægtige mennesker er selv ude om det

Foto: Shutterstock

Langt de fleste danskere mener ifølge en ny undersøgelse, at overvægt er individets eget ansvar.

Flere mennesker end nogensinde før er overvægtige, og selvom stigningen i mennesker med for mange kilo på kroppen er størst i lande som USA og Storbritannien, så er det ikke et problem, som Danmark kan se sig fri for. 

Danskerne er nemlig også blevet tykkere.

Læs også

Opfordrer til at udføre simpel test: Afslører om du har forhøjet risiko for dødelige sygdomme

Ifølge de nyeste tal fra Den Nationale Sundhedsprofil er næsten hvem femte voksne dansker faktisk ramt af svær overvægt, og det er et problem. 

Overvægt øger nemlig ifølge Sundhed.dk risikoen for eller er direkte årsag til en lang række alvorlige sygdomme såsom sukkersyge, hjerte- og karsygdomme, højt blodtryk, åreforklakning, søvnapnø og nogle former for kræft. 

Overvægt kan altså være livsfarligt.

Derfor er det vigtigt, at standse stigningen i antallet af overvægtige danskere, men hvor ligger ansvaret?

Mange mener, at overvægt skal betragtes som en sygdom, og at sundhedsvæsenet og samfundet derfor har et ansvar for at hjælpe overvægtige mennesker, men langt de fleste voksne danskere mener ifølge en ny undersøgelse, at ansvaret ligger hos den overvægtige. 

Det skriver TV2. 

Ifølge undersøgelsen, som analyseinstituttet Epinion har udført for Kræftens Bekæmpelse blandt 1020 personer i alderen 30-65 år, mener 90 procent af de adspurgte således, at overvægt er individets eget ansvar.

Hvad mener du?

Læs også

Elefant banker hovedet ind i et træ: Da vagter kommer tættere på, opdager de den triste sandhed

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip